”Pidän haasteista” – Glenn Hughes muistelee lyhyttä pestiään Black Sabbathin laulajana

Monissa liemissä keitetty Hughes myöntää, ettei oikein istunut bändin tyyliin.

17.10.2017

Black Sabbathin kokoonpano oli varsinkin 80- ja 90-luvuilla varsin elävä ja Tony Iommia lukuunottamatta muusikoita tuli ja meni jatkuvalla syötöllä. Käväisipä yhtyeen laulajana 80-luvun puolivälissä pyörähtämässä esimerkiksi muuan Glenn Hughes – tosin enemmänkin olosuhteiden pakosta, sillä tammikuussa 1986 julkaistu Seventh Star, jolla Hughes laulaa, oli tarkoitettu Iommin soololevyksi, mutta levy-yhtiön painostuksesta se julkaistiinkin Black Sabbath featuring Tony Iommi -otsakkeella.

Hughes muisteli tätä vuoden Sabbath-pestiään hiljattain australialaisen Voice FM -radion Collision-ohjelmassa vieraillessaan. Hughes sanoi nauttineensa albumin tekemisestä, mutta myöntää tilanteen olleen hänelle erikoinen ja varsin erilainen verrattuna siihen, mihin muun muassa Deep Purplessa aiemmin soittanut Hughes oli tottunut.

”Ensinnäkin, osa kappaleista ei ollut tehty minun laulutyyliäni silmälläpitäen. Oli myös todella dramaattinen muutos minulle mennä bändiin, jolla oli niin iso fanikunta ja synkkä imago. Minä, Ozzy, Geezer, Tony ja Bill olimme kuin iso perhe, sillä kasvoimme yhdessä ja tunsin nämä tyypit henkilökohtaisesti. Heidän kataloginsa oli todella synkkä ja pahaenteinen, mutta he eivät itse olleet sellaisia. Ja minusta oli outoa lähteä mukaan siihen mystiseen kuvastoon”, Hughes muistelee.

”Mutta pidin Seventh Starista ja tein Tonyn kanssa myöhemmin vielä DEP Sessionsin (2004) ja Fused-albumin (2005). Mutta Black Sabbath oli minulle erilainen keikka, en ollut ihan oma itseni. Pidän haasteista, mutta kyllä Ozzyn ja Ronnie Dion äänet istuivat bändiin täydellisesti.”

YouTube video

Lisää luettavaa