Pieni pala suomalaista rock-historiaa: Sentenced-rumpali julkaisee kuvakirjan, jossa seurataan yhtyeen arkea kiertueilla

Agony Walk on Vesa Rannan ensimmäinen puhdas kuvateos.

22.03.2019

Sentencedin perustajajäseniin kuulunut rumpali Vesa Ranta julkaisee syksyllä kuvakirjan Agony Walk – On the Road with Sentenced. Kirja sisältää valokuvaajaksi Sentencedin elinaikana opiskelleen Rannan ottamia kuvia bändin kiertueilta vuosina 1995-2003, jolloin se kiersi maailmalla aktiivisimmillaan.

“Tämä on henkilökohtainen kuvallinen testamenttini yhtyeemme matkasta. Läpikäydessäni kuva-arkistojani tajusin, että nämä kuvat ansaitsevat elämän muuallakin kuin pölyttyvissä negataskuissani. Uskon, että kirja antaa jotain niille ihmisille, jotka ovat uskollisesti bändimme matkaa seuranneet. Nämä kuvat auttavat ymmärtämään sitä, millaista oli kiertää yhtyeemme kanssa. Niihin on tallennettu pieni pala suomalaista rock-historiaa”, Ranta kertoo.

Noin 100-sivuisen kirjan julkaisupäivä on 2. syyskuuta ja sen rajoitettu painos on nyt ennakkotilattavissa Levykauppa Äxässä.

Ranta on aiemmin julkaissut kirjat Lottovoittajien pöydässä – Tarinoita köyhyysrajan takaa (Like, 2017) ja Botnia-palkitun Reunalla –
Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä (Like, 2018). Agony Walk on Rannan ensimmäinen puhdas kuvateos ja sen julkaisee miehen oma yritys Western Siberia Media House Oy.

 

Lisää luettavaa