Pitkän linjan tamperelaisyhtye avaa uuden kauden toiminnassaan – Manzana esittelee uutta levyään musiikkivideolla

Yhtye käsittelee viidennellä levyllään ihmisyyden syviä tuntemuksia.

Manzana
Kuva: Rami Marjamäki

Tamperelainen pitkän linjan rockyhtye Manzana julkaisee viidennen pitkäsoittonsa 7. joulukuuta. Silver Metal -albumia on kypsytelty jo jonkun aikaa – edellislevy Toy Machine julkaistiin 2013 – ja tunneskaalaa on laajennettu entisestään, vaikka metalli- ja punk-vaikutteet ovatkin edelleen läsnä.

”Ei viitsitty tehdä uutta levyä ennen kuin on jotain uutta sanottavaa. Nyt on ja niinpä levyllä Tarot-kortit, luurangot, kissat, luonnonusko ja vampyyrit sulautuvat tarinoihin kuin ennustajan kädet kristallipalloon”, kommentoi laulaja Piritta Lumous.

Silver Metalin kappaleissa käsitellään ihmisyyden syviä tuntemuksia kuten yksinäisyyttä, ahdistusta, hulluutta, vanhenemista, intohimoa, rakkautta ja menettämisen pelkoa. Biisit matkaavat herkkyydestä voimaan ja vihaisen naisnäkökulman rinnalle on ilmestynyt sukupuoleton ihmiskertoja.

”Nykyisellä dance-metallin aikakaudella meillä on edelleen vaatteet päällä ja laulajan perse on toissijaista tunteen välittämiseen nähden eikä bändin pojillakaan ole protskulihaksia. Vaikka eihän siinä perseen esittelyssä ja smoothien vedossa mitään erityistä vikaa ole, ne nyt vain eivät ole musta lähtökohtaisesti kiinnostavinta mitä aikuinen ihminen voi taiteenlajiin tuoda. Enemmän mua kiinnostaakin esimerkiksi voima, vapaus, metsänhenget tai karma. Manzana onkin hikinen ja hienostelematon rokkibändi, jonka jalat on maassa ja pää avaruudessa.”

Esimakua Silver Metalista voi ottaa tuoreen Danse Macabre -kappaleen sekä biisiin tehdyn musiikkivideon tiimoilta, jonka löydät tuosta alapuolelta. Livenä yhtyeen voi puolestaan nähdä 7. joulukuuta Tampereen Jack the Roosterissa levyjulkkarien tiimoilta.