Polku kohti voittoa – haastattelussa Warmoon Lord

Mahtipontisen black metalin kärkikahinoihin lähes räjähdysmäisellä vauhdilla puskenut suomalaisprojekti Warmoon Lord tarjoilee toisella levyllään ajatonta ja arkitodellisuudesta irtautuvaa musiikkia.

Uuden Battlespells-albumin kappaleet kuulostavat ainakin minun korviini Burning Banners of the Funereal War -debyyttilevyn (2019) vastaavia iskevämmiltä. 

Lähditkö hakemaan uudenlaista tarttuvuutta ja jylhyyttä ihan tarkoituksella? 

– Mikäli tarkoitat ”iskevämmillä”, että ensimmäisen levyn usvaiset katakombitunnelmat ovat vaihtuneet ylpeisiin taistelukenttiin, niin se oli ihan tiedostettu pyrkimys, Warmoon Lordin takana yksin vaikuttava Vechi Vrăjitor myöntää. 

– Tätä muutosta palvelee myös uudistunut soundimaailma, joka sopii albumin henkeen täydellisesti. 

Ensimmäinen levysi tuli ulos puolalaisen Wolfspell-levy-yhtiön kautta, ja uuden julkaisee alan piireissä arvostettu kotimainen Werewolf, jonka leivistä löytyvät entuudestaan muiden muassa Förgjord, Morgal ja Satanic Warmaster. 

Kuinka paljon lafkalla on ylipäätään merkitystä tämänkaltaisen musiikin julkaisun suhteen? 

– Werewolf on puskenut pihalle niin hienoa black metalia, että oli kunnia siirtyä lafkalle. Sillä on merkitystä, miten loistava jakelu Werewolfilla on verrattuna vaikkapa edelliseen Wolfspelliin. 

Warmoon Lordin musiikin ympärillä leijuu tarunhohtoinen ilmapiiri, joka nojaa yhtä lailla niin fantasiakirjallisuuteen kuin 1990-luvun puolivälin black metaliin tarjoten takuuvarman majestettisia tunnelmia ja äänimaisemia. 

Edustaako tällainen musiikki sinulle eskapismia arkitodellisuudesta? 

– Edustaa, kuten kaikki muukin tekemäni musiikki. Inhoan niin sanottua ”oikeaa maailmaa”, ja kaikki, mikä auttaa pääsemään muualle, on minulle mielekästä. 

Kuten edeltävästä kommentista käy ilmi, Vechi Vrăjitorin musikaalisuus ei tuota ainoastaan mustaa metallia, vaan mies soittaa myös heavy metalia Loansharkissa, doomahtavaa heavyä Mustassa Ristissä, synthwaveä Megahammerissä ja dungeon synthiä Old Sorceryssa. 

Sinulta taittuvat todellakin monet eri tyylit, mutta mitä Warmoon Lordin soittama black metal sinulle edustaa? 

– Black metalin soittaminen noin ylipäätään on minulle melko henkilökohtainen asia, enkä usko yhdessä tekemisen ilon ja treenikämpällä jammailun olevan millään lailla tekemisissä sen kanssa, multi-instrumentalisti määrittelee. 

– Warmoon Lord edustaa minulle oman polun tallaamista kohti voittoa ja henkilökohtaista kehitystä. 

Warmoon Lordin ura on lähtenyt käyntiin komeasti, ja Battlespellsin tasoinen julkaisu tullaan takuulla huomaamaan black metal -undergroundissa – ja toivottavasti hieman suuremmissakin piireissä. 

Minkälaisia haaveita sinulla on tämän projektin suhteen? 

– Haaveeni liittyvät lähinnä uuden materiaalin luomiseen. Ehkäpä se ultimaattinen tavoite on koherentti ja kunnioitettava diskografia, jonka takana voi seistä.

Julkaistu Infernossa 6/2021.