Post-osastoa ja sohjosoundeja Turussa ja Helsingissä – kaksi klubifestivaalia valmiina syksyyn

06.08.2015

Unta.Kauan-festivaali järjestetään Turun upouudella TVO:lla 9.–10. lokakuuta. Avauspäivän päättää Mr. Peter Haydeninä aiemmin tunnettu post-metal-yhtye. Bändi on ilmeisesti asioinut Princen PR-osastolla, sillä ex-Mr. Peter Hayden kantaa nimenään nyt vain P- ja H-kirjaimista muodostuvaa monogrammia (ks. otsikkokuva).

Muut perjantain esiintyjät ovat virolainen doom-bändi Taak, sludge-ryhmä Woodrue, krautrock-vaikutteista junnausta esittävä Fever Knife ja noise rockia soittava The Girlfriends.

Lauantaina TVO:lla nähdään hardcore-pyrähdyksiä doomiinsa sotkeva Caskets Open, Ajattarasta ja Torture Killeristä tuttujen naamojen Avra, hypnoottista death-doomia veivaava Katakombi, nyrkki tanassa rokkaava Bandit, psykedeelinen Spacemothers ja körttitunnelmia manaava Kuolema-duo. Kahden päivän lippu tapahtumaan irtoaa 20 eurolla, päiväksi pääsee 12 eurolla ja lisätietoja löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Turun tapahtumaa seuraavana viikonloppuna myös Helsingissä juhlitaan samanhenkisen musiikin parissa, joskin hieman kansainvälisemmällä kattauksella. Blowup-festivaali järjestetään Korjaamolla 16.–17. lokakuuta. Tapahtuma on jo aiemmin julkistanut esiintyjiä kuten Ufomammut, The Wounded Kings, Year of No Light, Sourvein ja 40 Watt Sun.

Blowup-tapahtuman artistikatraan viimeistelee Suma. Ruotsalainen sludge-yhtye on nähty edellisen kerran Suomessa Acid Kingin lämppärinä vuonna 2012. Klubifestivaalin koko ohjelma ja tiedot lipunmyynnistä löytyvät sen Facebook-sivulta.

Perjantaina tapahtumassa esiintyvät Ufomammut ja Suma kiertävän Suomessa myös parin klubikeikan merkeissä. Yhtyeet soittavat 17. lokakuuta Jyväskylän Lutakossa ja seuraavana iltana Tampereen Klubilla.

Lisää luettavaa