Profiiliaan black metal -muusikkona kirkkoja polttamalla nostanut mies sai tuomion – pitkä linnareissu tiedossa

23-vuotias Holden Matthews tuomittiin 25 vuodeksi vankilaan.

03.11.2020
Kuva: 23-vuotias louisianalainen Holden Matthews tuomittiin maanantaina (2.11.) 25 vuodeksi vankeuteen sekä maksamaan kolmelle seurakunnalle yhteensä reilut 2,6 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Asiasta uutisoi muun muassa ABC News. Matthews poltti kolme baptistikirkkoa keväällä 2019. Jokainen kirkoista tuhoutui paloissa täysin. Vodka Vultures -nimisessä bändissä soittanut Matthews myönsi tuhopoltot ja kertoi tehneensä ne nostaakseen profiiliaan black metal -muusikkona. Mielentilatutkimuksen perusteella Matthews kärsii hoitamattomasta masennuksesta, ahdistuksesta ja syrjäytymisestä ja hänellä on myös päihdeongelmatausta. "Hänen äitinsä käski häntä toistuvasti rukoilemaan, niin asiat kääntyisivät vielä parempaan päin. Hän oli vihainen Jumalalle, koska hänen rukouksiinsa ei vastattu. Jos hän olisi saanut tarvitsemaansa mielenterveyshoitoa, emme tuskin olisi nyt tässä tilanteessa", mielentilatutkimuksen tehnyt psykologi Mary Lou Kelley sanoi todistajanlausunnossaan. https://youtu.be/HbNhnk9qMs0

23-vuotias louisianalainen Holden Matthews tuomittiin maanantaina (2.11.) 25 vuodeksi vankeuteen sekä maksamaan kolmelle seurakunnalle yhteensä reilut 2,6 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Asiasta uutisoi muun muassa ABC News.

Matthews poltti kolme baptistikirkkoa keväällä 2019. Jokainen kirkoista tuhoutui paloissa täysin. Vodka Vultures -nimisessä bändissä soittanut Matthews myönsi tuhopoltot ja kertoi tehneensä ne nostaakseen profiiliaan black metal -muusikkona. Mielentilatutkimuksen perusteella Matthews kärsii hoitamattomasta masennuksesta, ahdistuksesta ja syrjäytymisestä ja hänellä on myös päihdeongelmatausta.

”Hänen äitinsä käski häntä toistuvasti rukoilemaan, niin asiat kääntyisivät vielä parempaan päin. Hän oli vihainen Jumalalle, koska hänen rukouksiinsa ei vastattu. Jos hän olisi saanut tarvitsemaansa mielenterveyshoitoa, emme tuskin olisi nyt tässä tilanteessa”, mielentilatutkimuksen tehnyt psykologi Mary Lou Kelley sanoi todistajanlausunnossaan.

Lisää luettavaa