Progehevimuusikot kokivat yllätyksen nähdessään Imagine Dragonsin tuoreen singlen kannen – ”Ainakin heillä on hyvä maku…”

Kumpi kansi on sinusta hienompi?

Maraton

Norjalaisen pop-elementeillä höystettyä progeheviä soittavan Maraton-yhtyeen jäsenet saattoivat hieraista silmiään kerran jos toisen nähdessään suositun (ja myös monien vihaaman) Imagine Dragonsin tuoreen Bad Liar -singlen kansikuvan. Se kun on värimaailmaa lukuunottamatta tismalleen samanlainen kuin Maratonin puoli vuotta aiemmin julkaisemalla Blood Music -singlellä.

”Instagram on hieno paikka löytää taidetta. Ostimme oman kansitaiteemme upealta taiteilijalta, joka käyttää nimimerkkiä Beeple_crap. Otimme häneen yhteyttä ja halusimme ostaa oikeudet muutamiin kuviin, joita käytämme singleissä ja levyssämme. Valitsimme lopulta viisi teosta, jotka sopivat täydellisesti musiikkiimme. Muusikkona oleminen ei ole tänä päivänä halpaa eikä budjetissamme ole mitään kehumista. Maksoimme kertasumman hänen teoksensa käyttämisestä emmekä ajatelleet asiaa sen enempää”, Maraton-leiristä kommentoidaan.

”Yhtäkkiä näimme, että Imagine Dragons julkaisee uuden singlen samalla kansitaiteella, kuusi kuukautta meidän julkaisumme jälkeen. Koska meillä ei ole sopimusta, joka takaa meille yksinoikeuden kuvan käyttämiseen, voimme vain todeta, että hitto vie, ainakin heillä on hyvä maku.”

Maraton julkaisee esikoispitkäsoittonsa Meta 26. huhtikuuta.

Maratonin ja Imagine Dragonsin singlet – kuin kaksi marjaa!