Progerockyhtye Wheel tekee havaintoja pandemian vaikutuksesta filosofisella otteella – Fugue-single on saanut vaikutteita scifi-klassikosta

Kappale on tuorein singlelohkaisu tulevalta Resident Human -kakkoslevyltä.

Wheel.
Kuva: Ville Juurikkala

Kotimainen progressiivinen rock/metalliyhtye Wheel julkaisee 26. maaliskuuta seuraajan Moving Backwards -debyyttilevylleen. Resident Human -levyn tuorein singlelohkaisu Fugue on saanut nimensä Dan Simmonsin Hyperion Cantos -kirjasarjasta ja siinä kuvaillusta pitkiä avaruusmatkoja mahdollistavasta pysähtyneestä tilasta, jonka haittapuolia ovat vakavat riskit kuten mahdollinen aivovamma. Kappaleen sanoittaja, laulaja James Lascelles sanoo näkevänsä tässä yhteyksiä vallitsevaan maailmantilaan.

”Kuluneen vuoden aikana pandemia on sulkenut meidät koteihimme, alkoholinkulutus on kasvanut ja henkinen hyvinvointi on kärsinyt. Aloin miettiä, että moni voisi riskeistä huolimatta tarttua johonkin vaaralliseen vaihtoehtoon pandemiarajoitusten tuomien rajujen muutosten sietämisen sijaan. Jo nyt moni haluaa mieluiten turruttaa itsensä päihteillä tai viedä suoratoistopalveluiden avulla huomion muualle jatkuvasta ja uuvuttavasta koronauutispommituksesta”, Lascelles pohtii.

”Sosiaalinen eristys ja pelko koronan saamisesta tai muiden tartuttamisesta on luonut monelle yksin olemisen ja erillisyyden tunnetta, mutta loppujen lopuksi me kaikki haluamme samaa asiaa – sitä, ettei virus määrää enää tekemisiämme. Pitää muistaa, että kunhan selviämme tästä, toisella puolella odottaa hitonmoiset bileet. Toistaiseksi tosin täytyy vain tyytyä Netflixiin ja viiniin.”