Queensrÿche-kitaristi: musiikin striimaaminen tappaa bändejä – Michael Wilton pohtii alan nykytilanteen hyviä ja huonoja puolia

"Täytyy sopeutua ja selviytyä", tuumaa Wilton.

03.04.2019
Kuva: Capital Chaos TV haastatteli hiljattain Queensrÿche-kitaristi Michael Wiltonia, joka keskusteli muun muassa musiikkialan muutoksista ja nykytilanteesta. Wilton näkee asiassa sekä hyviä että huonoja puolia. "Käytännössä täytyy sopeutua ja selviytyä. Maailmassa on paljon enemmän musiikkidiggareita, joiden tavoittamiseen on nyt paremmat mahdollisuudet. Sitä teknologiaa täytyy osata käyttää hyödyksi. Nyt voit esimerkiksi tehdä videon vaikka parissa päivässä ja ladata sen heti Youtubeen - sitä ei voinut tehdä 80-luvulla", Wilton pohtii. "On paljon asioita, jotka ovat muuttuneet paremmaksi, mutta on myös paljon asioita, jotka ovat hanurista - kuten striimaaminen. Se on kuulijan kannalta hyvä, mutta se tappaa paljon bändejä. Mutta näin asiat nyt ovat ja siihen täytyy vain sopeutua." Suoratoistopalvelujen suosiosta huolimatta myös musiikin laiton jakaminen ja lataaminen on edelleen ongelma, joka syö levymyynnistä saatavia jo ennestäänkin pieniä tuloja. Wilton kertoo huomanneensa tämän maaliskuun alussa julkaistun uuden Queensrÿche-levyn kohdallakin. "Ennen kuin The Verdict -levy julkaistiin, managerimme palkkasi venäläisen yhtiön käymään kaikki torrent-sivustot läpi ja levy oli jo ladattavissa ainakin sadalla sivustolla. En käsitä, miten he saavat sen niin nopeasti. Eikä asialle voi tehdä mitään - se on vain osa yhtälöä. Ja se satuttaa bändiä, levymyyntiä ja sitä, mitä näinä päivinä pidetään suosion mittarina."

Capital Chaos TV haastatteli hiljattain Queensrÿche-kitaristi Michael Wiltonia, joka keskusteli muun muassa musiikkialan muutoksista ja nykytilanteesta. Wilton näkee asiassa sekä hyviä että huonoja puolia.

”Käytännössä täytyy sopeutua ja selviytyä. Maailmassa on paljon enemmän musiikkidiggareita, joiden tavoittamiseen on nyt paremmat mahdollisuudet. Sitä teknologiaa täytyy osata käyttää hyödyksi. Nyt voit esimerkiksi tehdä videon vaikka parissa päivässä ja ladata sen heti Youtubeen – sitä ei voinut tehdä 80-luvulla”, Wilton pohtii.

”On paljon asioita, jotka ovat muuttuneet paremmaksi, mutta on myös paljon asioita, jotka ovat hanurista – kuten striimaaminen. Se on kuulijan kannalta hyvä, mutta se tappaa paljon bändejä. Mutta näin asiat nyt ovat ja siihen täytyy vain sopeutua.”

Suoratoistopalvelujen suosiosta huolimatta myös musiikin laiton jakaminen ja lataaminen on edelleen ongelma, joka syö levymyynnistä saatavia jo ennestäänkin pieniä tuloja. Wilton kertoo huomanneensa tämän maaliskuun alussa julkaistun uuden Queensrÿche-levyn kohdallakin.

”Ennen kuin The Verdict -levy julkaistiin, managerimme palkkasi venäläisen yhtiön käymään kaikki torrent-sivustot läpi ja levy oli jo ladattavissa ainakin sadalla sivustolla. En käsitä, miten he saavat sen niin nopeasti. Eikä asialle voi tehdä mitään – se on vain osa yhtälöä. Ja se satuttaa bändiä, levymyyntiä ja sitä, mitä näinä päivinä pidetään suosion mittarina.”

Lisää luettavaa