Rage Against the Machine -basisti Tim Commerford sairastaa syöpää

Basistilla diagnosoitiin eturauhassyöpä muutamaa kuukautta ennen yhtyeen paluukiertuetta.

13.12.2022

Viime kesänä pitkän tauon jälkeen taas keikkalavoille palanneen Rage Against the Machinen basisti Tim Commerford paljasti tuoreessa Spin-lehden haastattelussa saaneensa alkuvuodesta eturauhassyöpädiagnoosin. Commerford kertoo, että hän kävi eturauhasen poistoleikkauksessa vain kaksi kuukautta ennen yhtyeen kiertueen alkua. Basisti sanoo ensin halunneensa pitää sairastumisensa vain omana sekä läheisimpien ihmistensä ja bänditoveriensa tietona. Hän kuitenkin päätti tuoda asian julkisuuteen kuultuaan Duran Duran -yhtyeen kitaristi Andy Taylorin sairastavan pahanlaatuista eturauhassyöpää.

”Katsoin tyttöystäväni kanssa televisiosta Rock & Roll Hall of Famen gaalaa ja Duran Duran nousi lavalle. Opettelin heidän biisejään kun olin kakara. Ihmettelin, missä Andy on ja kuka tämä tyyppi tässä on? Sitten he kertoivat, ettei Andy päässyt paikalle syövän takia. Sellaista minunkin elämäni tavallaan on. Moni ihminen sairastaa sitä ja monet miettivät, minne mennä. Ei siitä voi puhua terapeutin kanssa – asiasta voi puhua oikeastaan vain sellaisen kanssa, joka käy samaa läpi”, Commerford toteaa.

”Yritän vain saada ohjakset omiin käsiini. Matkasta tulee toivottavasti pitkä. Isäni menehtyi syöpään hieman yli 70-vuotiaana ja äitini menehtyi syöpään nelikymppisenä. Keskiarvo siitä on 65, joten minulla on 10 vuotta aikaa. Minulla on tavoite saada tehtyä sata biisiä. Biisintekemisestä on tullut minulle katarttista.”

”Kun äitini sairastui, opettelin soittamaan bassia. Kun olimme Ragen kanssa lavalla, oli hetkiä jolloin unohdin koko syövän. Kun olemme 7D7D:n (Commerfordin uusi bändi) Mathiaksen kanssa studiossa, ihan sama mitä teemme – menen transsiin ja unohdan koko asian. Ja se on todella kaunista.”

”Minun on ollut vaikea miettiä syöpää ja löytää siitä mitään hyvää. Mutta tunnelin päässä on tämä pieni valo. Toivon mukaan edes yksi henkilö lukee tämän ja ajattelee: ’Ei vittu, minun täytyy käydä tarkistuksessa’. Se riittää minulle.”

Lisää luettavaa