Randy Blythe Lamb of Godin tulevasta albumista: ”Koko levy on läpeensä poliittinen”

Laulaja haluaa ottaa kantaa, koska nykyinen poliittinen ilmapiiri pelottaa häntä.

12.02.2020

Lamb of God julkaisee uuden, omaa nimeään kantavan pitkäsoiton 8. toukokuuta. Levyltä julkaistiin hiljattain ensimmäinen singlelohkaisu Checkmate, jonka taustoja solisti Randy Blythe avasi tarkemmin Kerrang!-lehden haastattelussa. Samalla laulaja kertoi myös tarkemmin levystä kokonaisuutena.

”Koko levy on läpeensä poliittinen, mutta [Checkmate] on sitä kaikkein selvimmin. Yksikään kappaleista ei käsittele yksilöä – kun meillä oli [George W. Bush] Ashes of the Wake -albumin (2004) aikaan, oli paljon helpompi kirjoittaa tarkemmin määritellyistä asioista, koska meillä oli Irakin sota ja myyttiset massatuhoaseet, mutta juuri nyt poliittinen maailma on kaikkialla kuin Pee-Wee’s Playhouse”, Blythe toteaa.

”Kohteliaisuus ja diskurssi rypevät pohjamudissa, koska kukaan ei kannata puoluetta näiden poliittisten näkemysten perusteella vaan niitä kannatetaan kuin urheilujoukkuetta. Sanoitukset heijastavat sitä, että tämä systeemi on pelkkä huijaus.”

Blythe on useasti aiemminkin avautunut istuvasta presidentistä Donald Trumpista ja yleisesti ottaen maan poliittisesta ilmapiiristä. Esimerkiksi Yahoon haastattelussa hän totesi muuten nauravansa tilanteelle, ellei se olisi samanaikaisesti niin pelottava.

”Koko maailma on aivan sekaisin ja ainoa, mitä voit tehdä, on yrittää toimia moraalisesti oikein ja olla välittämättä liikaa siitä metelistä. Yritän parhaani tehdäkseni henkilökohtaisessa elämässäni oikeita asioita, koska en ainakaan voi muuttaa sitä, mitä presidentin työhuoneessa tapahtuu.”

Lisää luettavaa