Randy Blythe: ”Minulla ei ole ollut vaikeuksia sopeutua keikkailemattomuuteen” – Lamb of God -nokkamies on enemmän huolissaan pienemmistä bändeistä

Blythelle itselleen tekee eniten tiukkaa se, ettei hän voi halata tuttujaan.

15.12.2020

Lamb of God -solisti Randy Blythe otti hiljattain osaa Headbangers Conin virtuaalikeskustelupaneeliin ja totesi, ettei hänelle itselleen ole onneksi koitunut koronan vuoksi kovia taloudellisia tappioita eikä hänelle ole tuottanut ongelmia olla keikkailematta tänä vuonna. Blythe sanoo olevansa enemmän huolissaan pienemmistä bändeistä sekä muista pienyrittäjistä kuin itsestään.

”Rehellisesti puhuen minun bändillä on iso fanikunta ja olen laittanut rahani säästöön, vaikken mikään miljardööri olekaan. En ole siis itse kompuroinut taloudellisesti. Olen ajatellut näinä aikoina enemmän nuorempia bändejä ja itsenäisten keikkapaikkojen tyyppejä, pieniä promoottoreita ja kiertuehenkilökuntaa”, Blythe toteaa.

”Minulla on ystäviä pienemmissä bändeissä, jotka olivat lähteneet Eurooppaan ja olivat valmiita aloittamaan kiertueen, mutta sitten tämä iski ja presidentti Trump sanoi, että teidän täytyy tulla takaisin 48 tunnissa tai ette pääse takaisin ollenkaan. Nämä tyypit joutuivat pulittamaan tuhansia dollareita lentääkseen Saksasta takaisin Yhdysvaltoihin – eikä nyt puhuta mistään ykkösluokan lipuista. Se osui kovaa niihin tyyppeihin. Mietin myös kaikkia niitä bändejä, jotka ovat juuri julkaisemassa ensimmäistä levyään, he ovat innoissaan ja valmiita lähtemään tien päälle ja sitten se kaikki viedään heiltä pois.”

”He ovat paljon huonommassa jamassa kuin minä. Minä pärjään kyllä, Lamb of God pääsee kyllä vielä kiertämään. Sitä odotellessa voin tehdä muita juttuja tukeakseni itseäni. Nuoremmilla bändeillä ja keikkapaikkojen tyypeillä sekä pienyrittäjillä ja ravintolassa työskentelevillä, heillä on todella vaikeat oltavat. Joten minulla ei ole ollut vaikeuksia sopeutua keikkailemattomuuteen. Äläkä ymmärrä väärin – olen valmis keikkailuun, mutta olen pärjännyt ilmankin.”

Yhtä asiaa Blythe kuitenkin on jäänyt kaipaamaan koronan keskellä:

”Minulle on ollut vaikeampaa se, etten voi koskettaa ystäviäni. Minulla on tapa aina halata ystäviäni, kun näemme. Nyt en voi tehdä niin ja se tuntuu oudolta. Voin mennä surffikaverieni kanssa veteen, olla meressä kaukana toisistamme, mutta siinä se. Pidemmän päälle se on alkanut rassaamaan minua. Olen valmis halaamaan kaikkia”, Blythe nauraa.

Lisää luettavaa