Ranger nousee raunioista uuden levyn siivittämänä – purkaa tyytymättömyyttä asioihin sekä suomeksi että englanniksi

"Tärkeiden teemojen käsittely tuntui luontevimmalta äidinkielellä, mutta halusimme tehdä sanoman selväksi myös kansainväliselle yleisölle", yhtye perustelee.

16.11.2022

Kotimainen speed metal -jyrä Ranger julkaisee kolmannen täyspitkänsä 9. joulukuuta. Uudella Ylös raunioista/Risen from the Ruins -levyllä kappaleista on mukana sekä suomeksi että englanniksi lauletun versiot.

”Olimme jo pitkään miettineet suomeksi laulamista ja tällä kertaa päätimme tehdä levystä sekä suomen- että englanninkieliset versiot. Sanoitukset kumpuavat nykyisestä maailmantilanteesta ja halustamme purkaa tyytymättömyyttämme asioihin kuten yltyvään militarismiin, työttömyyteen ja yleisesti elämään kapitalistisen tuotannon rattaissa. Tärkeiden teemojen käsittely tuntui luontevimmalta äidinkielellä, mutta halusimme tehdä sanoman selväksi myös kansainväliselle yleisölle”, yhtye avaa ja sanoo levyn olevan sekä uuden ajan alku että paluu juurille.

”Halusimme myös laajentaa ilmaisuamme musiikillisesti. Tämä kuuluu jo instrumentaatiossa, sillä esimerkiksi rumpujen soittoon yhdisteltiin elektronisia soundeja sekä rumpukonetta. Thereminia ja ilmakivääriä ei myöskään ole aiemmin levyillämme kuultu.”

Levyltä on julkaistu maistiaisiksi englanniksi laulettu Revolution sekä suomeksi laulettu Putka. Molemmat kappaleet löytyvät Rangerin Bandcamp-sivuilta ja ne voi kuunnella myös alapuolelta löytyvästä soittimesta.

Lisää luettavaa