Rex Brown muistelee hetkeä, josta Panteran uusi tuleminen lähti liikkeelle – ”Pystymmekö siihen? Haluammeko ottaa sen askeleen?”

Panteran paluusta on kiittäminen Reinventing the Steel -levyn 20-vuotisjuhlapainosta.

28.09.2023

Pantera-basisti Rex Brown sekä yhtyeen nykyisessä inkarnaatiossa edesmenneiden Vinnie Paulin ja Dimebag Darrellin saappaissa soittavat Charlie Benante ja Zakk Wylde piipahtivat hiljattain tuottaja-tubettaja Rick Beaton studiolla haastateltavana. Tunnin ja vartin kellottavan mielenkiintoisen juttutuokion aikana Brown muun muassa kertoi Panteran uuden tulemisen saaneen lähtölaukauksen, kun hän ja laulaja Phil Anselmo tapasivat Reinventing the Steel -albumin juhlapainoksen tiimoilta.

”Phil ja minä työstimme levystä 20-vuotisversiota ja pyysimme Terry Daten miksaamaan ja masteroimaan sen uudelleen. Kävimme paljon keskusteluja, miltä halusimme levyn kuulostavan, mikä johti keskusteluihin bändin perinnöstä ja lopulta siihen, miten pitkälle haluamme tämän homman viedä”, Brown avaa.

”Pystymmekö siihen? Haluammeko ottaa sen askeleen? Ja me tosiaan teimme sen. Se tuo suurta tyydytystä, mutta bändin motto oli aina, että yhtye on niin hyvä kuin sen viimeisin keikka.”

Reinventing the Steel -albumista puheen ollen, Brownin mielestä levy ei saa osakseen tarpeeksi arvostusta.

”Tarkoituksemme oli tehdä levy, jonka jokainen biisi on anthemi. Mielestäni sitä levyä ylenkatsotaan, koska se oli meidän joutsenlaulumme. Mutta menkääpä ja todella kuunnelkaa sitä levyä. Sen jälkeen, kun Dime vietiin meiltä, minulta kesti ikuisuus ennen kuin pystyin taas kuuntelemaan sitä levyä.”

Lisää luettavaa