Rex Brown nimeää mielestään aliarvostetuimman Pantera-levyn – ”Nostan sen Vulgarin rinnalle koska tahansa”

Reinventing the Steelin ajoitus oli huono, basisti pohtii.

19.12.2022

Kitaravalmistaja Gibon julkaisi hiljattain uuden osan Icons-videosarjastaan, jossa nimekkäät artistit käyvät pitkän kaavan mukaan läpi uraansa. Viimeisimmässä jaksossa jututettavaksi istui Pantera-basisti Rex Brown, joka muun muassa nimesi yhtyeen tuotannosta levyn, joka hänestä ansaitsisi enemmän tunnustusta; kyseessä on Panteran viimeiseksi jäänyt Reinventing the Steel vuodelta 2000, joka ei Brownin mielestä häviä laadussa yhtään esimerkiksi yhtyeen eniten myyneelle vuoden 1992 Vulgar Display of Power -klassikkolevylle.

”Se levy ilmestyi aikana, jolloin kaikki nämä nu-metal -yhtyeen alkoivat nousta pinnalle. Joskus kyse on vain ajoituksesta. Ilmestyikö se oikeaan aikaan? Saiko se tarvitsemaansa nostoa? Mielestäni tämän kohdalla asiat eivät menneet reilusti”, Brown toteaa.

”En pitkään pystynyt kuuntelemaan levyä, koska se oli viimeinen asia, mitä teimme. Se oli siis aika vaikeaa. Mutta nyt kun otin ja kuuntelin sitä, niin… Jumalauta, sehän on kunnon leka! Jotkut sanovat sitä heikoimmaksi levyksemme, mutta olen eri mieltä. Nostan sen Vulgarin rinnalle koska tahansa.”

Lisää luettavaa