Charlie Benanten viesti Panteran uutta tulemista kritisoiville: ”Jos et halua tulla katsomaan, ei sinun ole pakko tulla”

"Tämä ei missään vaiheessa ole ollut reunion", Benante toteaa.

07.12.2022

Phil Anselmo ja Rex Brown nousivat viime viikonloppuna yhdessä lavalle ensimmäistä kertaa Pantera-nimen alla sitten vuoden 2001. Edesmenneiden Abbottin veljesten tilalla lavalle nousivat lisäksi Anthrax-rumpali Charlie Benante sekä Black Label Societyn Zak Wylde. Yhdessä nelikko soitti setillisen Panteran klassikoita Cowboys from Hellistä Walkin ja I’m Brokenin kautta Yesterday Don’t Mean Shitiin.

Panteran uusi tuleminen, joka on kaikkien osapuolten mukaan kunnianosoitus yhtyeen musiikille sekä edesmenneille Dimebag Darrellille ja Vinnie Paulille, on saanut osakseen paitsi innostusta myös kritiikkiä. Asiaa on kritisoitu pääasiassa siitä, miten kyse ei ole oikeasta Panterasta ilman Abbotteja ja että tämä viritelmä olisi laitettu pystyyn pelkästään dollarinkuvat silmissä. Trunk Nationin tuoreessa haastattelussa Charlie Benante lähettikin terveisiä kaikille kritisoijille:

”Tämä ei missään vaiheessa ole ollut reunion. Miten se voisi olla ilman Vinnietä ja Dimeä? Aina välillä näen kommentteja netissä, jotka ovat todella epäkunnioittavia niin Darrellia ja Vinnietä kuin myös meitä kohtaan. Minä ajattelen vain, että hei, jos et halua tulla katsomaan, ei sinun ole pakko tulla”, Benante sanoo.

”Kun Phil soitti minulle, sanoin hänelle ensimmäiseksi, että tämä on minulle iso juttu juuri tunnetasolla. Minulle henkilökohtaisesti merkitsee paljon, että saan edustaa noita tyyppejä ja Panteran nimeä. Muuta en ole koskaan halunnut. Minua ei kiinnosta taloudellinen puoli ja sellaiset asiat. Minun oli pakko tehdä tämä. En halunnut nähdä ketään muuta soittamassa noita biisejä kuin itseni.”

Pantera nähdään kesällä myös Suomessa. Nelikko saapuu Euroopan-kiertueellaan Hyvinkään Rockfesteille.

Alla yleisöstä kuvattuja videoita Panteran eilen (6.12.) Meksikon Monterrey-festareilla soittamalta keikalta:

Lisää luettavaa