Rob Halford kaikille seksuaalisuuttaan häpeäville ja piilotteleville: ”Sinulla on oikeus elää elämääsi omilla ehdoillasi”

Judas Priest -nokkamiehellä on rohkaisevia sanoja myös päihdeongelmien kanssa painiville.

11.06.2020

Judas Priest -nokkamies Rob Halford julkaisee syyskuussa Confess-elämäkertansa. Metallijumala keskusteli kirjasta sekä värikkään elämänsä monista vaiheista tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa. Puheenaiheeksi nousi muun muassa laulajan seksuaalinen suuntautuminen, jota luonnollisesti myös kirjassakin käsitellään – Halford kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali vuonna 1998.

”Se opetti minulle, ettei elämäänsä voi elää toisten ihmisten vuoksi. Se, että tulin kaapista aikana, joka oli ja on edelleen hyvin alfa-urosten dominoivaa – kaikella kunnioituksella kaikkia mahtavia naismetallipäitä kohtaan – toi minulle rauhaa ja auttoi työstämään monia muita asioita elämässäni”, Halford muistelee.

”Jos olet edelleen kaapissa, et voi kunnolla keskittyä elämään ja siihen, mitä varten olet täällä, sillä se varjo on aina ylläsi. Sinulla on oikeus elää elämääsi ihmisenä omilla ehdoillasi.”

Halford neuvoo kaikkia niitä, jotka eivät uskalla tuoda seksuaalisuuttaan ilmi, koska tuntevat olevansa jumissa heteroseksuaalisessa kulttuurissa, ottamaan rohkeasti yhteyttä tahoihin, jotka voivat auttaa ja helpottaa omien valintojen ja päätösten tekemisessä. Halford muistuttaa, ettei asian kanssa tarvitse enää tänä päivänä olla yhtä yksin kuin hän itse aikoinaan oli.

”Kaikki homoseksuaaliset metallipäät, liittykää rohkeasti mukaan ja pitäkää hauskaa. Viettäkää hyvä elämä älkääkä olko peloissanne. Sillä pelkoahan se ennen kaikkea on – hylkäämisen pelkoa ja pelkoa siitä, että sinut potkaistaan ulos perheestä. On uskomatonta, miten perheen sisältä voi ilmetä todella julmia aspekteja, joiden olemassaolosta et edes tiennyt. Mutta älkää antako sen pysäyttää teitä. Kyse on teidän elämästänne, ottakaa se haltuun”, Halford rohkaisee.

Laulajalla on myös rohkaiseva sanoja sanottavanaan kaikille päihderiippuvuuksien kanssa kamppaileville – Halford kärsi itse vuosia addiktioista, mutta pääsi kuiville 80-luvun puolivälissä.

”Jokainen päivä on kamppailua. Mutta selvänä olo antaa voimaa, joka löytyy meistä kaikista sisältä. Jokaisen vahvankin ihmisen on joskus pudottava syvälle paskakuoppaan ymmärtääkseen, millainen voima ja sisukkuus sisältä löytyykään. Pysyäkseen kuivilla se voima täytyy kaivaa todella syvältä, sillä hairahdus voi tapahtua milloin tahansa. Voimakkuus on siitä jännä juttu, että se voi myös särkyä milloin tahansa.”

Lisää luettavaa