Rob Halford kertoo, kenelle kollegalle myöntäisi ritarin arvon – muisteli myös omaa kohtaamistaan kuningattaren kanssa

Kyllähän Sir Ozzy Osbourne kieltämättä hienolta kuulostaisi.

29.01.2024

Brittipoliitikot aloittivat vuonna 2022 kampanjan, jossa pyydettiin silloin vielä elossa ja vallassa olleelta kuningatar Elisabetilta virallista kuninkaallista tunnustusta heavy metal -pioneeri Black Sabbathille. Tuoressa Classic Rock -lehden haastattelussa Judas Priestin nokkamies Rob Halford puolestaan toteaa, että mikäli hän saisi päättää, veisi hän asian vieläkin pidemmälle ja myöntäisi Black Sabbath -solisti Ozzy Osbournelle peräti ritarin arvon.

”Jos joku ansaitsee ritariuden, niin Ozzy Obsourne. Ihan jo pelkästään kaikesta siitä ilosta, mitä hän on jakanut ihmisille kaikki nämä vuodet”, Halford sanoo.

Kuningatar Elisabet nukkui pois syksyllä 2022, joten häneltä ei Ozzy tai kukaan muukaan tule enää ritarin arvoa saamaan. Halford pääsi kuitenkin itse tapaamaan Elisabetin ja muisteli tätä yllättävää kohtaamista samaisessa Classic Rockin haastattelussa.

”Seisoin jonossa Cillan (Priscilla Black, edesmennyt brittiläinen laulaja-lauluntekijä ja televisiopersoona) kanssa, joka oli tavannut hänet aiemminkin. Hän esitteli minut: ’Tässä on Rob Halford, hän lensi tänne juuri Suomesta’. Kuningatar kysyi minulta: ’Soitat musiikkia? Millaista musiikkia?’ Vastasin, että heavy metalia. ’Ai, heavy metalia? Miksi sitä soitetaan niin lujaa?’ Vastasin siihen, että ’Jotta sen tahtiin voi moshata, teidän korkeutenne’. Se oli todella mukava ilta.”

Lisää luettavaa