Rob Halford on huolissaan seksuaalivähemmistöjen asemasta Amerikassa – ”Jotkut asiat ovat täällä kuin keskiajalla”

Halfordista on ikävää, miten Yhdysvallat kallistuu koservatiivisempaan suuntaan.

NME-lehti haastatteli hiljattain Judas Priest -nokkamies Rob Halfordia tämän uuden joululevyn tiimoilta. Haastattelu satuttiin tekemään 11. lokakuuta, joka on laulajan nykyisessä kotimaassa Yhdysvalloissa kansallinen kaapista tulemisen päivä, jolla juhlistetaan ja tuetaan seksuaalivähemmistöjä. Halford, joka kertoi omasta homoudestaan julkisesti vuonna 1998, otti asian puheeksi ja sanoi olevansa huolissaan siitä, miten Amerikassa seksuaalivähemmistöjä edelleen kohdellaan ja miten maa on ajautumassa koko ajan konservatiivisempaan suuntaan.

”Kristillinen oikeisto työntää LGBTQ-yhteisön bussin alle. He hyväksyvät lakeja, joiden perusteella homo voi menettää työpaikkansa, mikäli työnantajan uskonto ei hyväksy meidänlaisia ihmisiä. Se on kamalaa. Amerikan pitäisi olla maailman johtava supervoima ja jotkut asiat ovat täällä kuin keskiajalla. Tämä ei ole maa, jossa tunnet olosi erityisen turvalliseksi ja nyt tunnen sitä vähemmän kuin ennen. Kaupassa käydessäsikin olet tietoinen, että sinut voidaan ampua”, Halford puuskahtaa.

”Yritän kuitenkin olla ajattelematta asiaa enkä anna sen vaikuttaa elämääni. Poliitikot ja media haluavat meidän olevan peloissamme, mutta minä en suostu siihen.”