Rock and Roll Hall of Fame vastasi kritiikkiin – korjasi Motörheadin ehdokkuuteen liittyneen huutavan vääryyden

Phil Campbell ja Mikkey Dee noteerattiin sittenkin.

20.10.2019

Rock and Roll Hall of Fame julkisti hiljattain uudet ehdokkaat vuoden 2020 kunniagalleriaan mahdollisesti lisättävistä yhtyeistä ja artisteista. Ehdokkaiden joukossa oli myös Motörhead, jonka kohdalla hämmennystä ja kritiikkiä herätti se, että Hall of Fame oli nimennyt ehdolle ainoastaan bändin vuosina 1976-1982 toimineen niin sanotun klassisen kokoonpanon jäsenet eli Lemmy Kilmisterin, ”Fast” Eddie Clarken sekä Phil ”Philthy Animal” Taylorin. Sen sijaan yli 20 vuotta bändissä vaikuttaneet ja sen pitkäikäisimpään triokokoonpanoon kuuluneet Phil Campbell ja Mikkey Dee (artikkelikuvassa Lemmyn kanssa) unohdettiin tyystin.

Hall of Fame otti kuitenkin kritiikistä onkeensa ja teki oikean korjausliikkeen. Motörheadin ehdokkuussivulla on nyt listattu mukaan myös sekä Campbell että Dee yhdessä muun muassa Overkillin, Bomberin ja Ace of Spadesin äänittäneen Kilmister-Clarke-Taylor -trion lisäksi.

”Kiitos kaikille, jotka korotitte äänenne, ja kiitos Rock and Roll Hall of Famelle, että kuuntelitte ja lisäsitte Philin ja Mikkeyn mukaan. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!” asiaa kommentoidaan Motörheadin virallisilla Facebook-sivuilla.

Muita ehdokkaita vuoden 2020 Hall of Fame -tunnustuksen saajaksi ovat muun muassa Judas Priest, Soundgarden, Nine Inch Nails ja Thin Lizzy. Yleisö voi äänestää päivittäin viittä suosikkiaan tätä kautta.

Lisää luettavaa