”Rock on kuollut”, sanoo Rammstein-kitaristi – yhdessä asiassa rock kuitenkin vielä voittaa hip-hopin

Richard Z. Kruspe toteaa hip-hopin syrjäyttäneen rockin kapinoinnin välineenä.

11.12.2018

Rammsteinista sekä Emigratesta tuttu kitaristi Richard Z. Kruspe sanoo pitävänsä rockia kuolleena genrenä, vaikka vanhat jättiläiset kuten Rammstein, Metallica tai Slipknot vielä kiertävät ja keräävät suuria yleisömassoja yhteen.

”Rock on kuollut. Se on surullista, mutta joskus täytyy vain kohdata tosiasiat ja tulla niiden kanssa sinuiksi. Joka kerta, kun kuuntelen, mikä on uutta, se ei todellakaan ole rokkia”, Kruspe harmittelee Revolver-lehden haastattelussa.

”Vanhat dinosaurukset, joilla on oma tietynlainen esityksensä, selviävät kyllä. Mutta minä puhun nyt rockin uudesta sukupolvesta. Tällä hetkellä nuoret eivät enää kuuntele rokkia ärsyttääkseen vanhempiaan. Kitarat eivät enää ärsytä, joten he käyttävät ääntään ja lyriikoita, mitä hip-hop käytännössä pelkästään on. He kapinoivat ja hip-hop on heidän soundtrackinsa.”

”Kaikki on nykyään hip-hoppia, mitä on minusta vaikea hyväksyä, koska se on aina ollut sitä musiikkia, johon en voi samaistua. Jos menen festareille ja näen jonkun hip-hop-ryhmän soittavan, kyllästyn heti. Se on yksi asia, missä rock on vielä etulyöntiasemassa. Sillä on visuaalinen ja sooninen yhteys bändin ja yleisön välillä.”

Rammsteinin kanssa yhteyteen pääsee taas ensi kesänä, kun saksalaisrykmentti konsertoi Tampereella Ratinan-stadionilla 10. elokuuta.

Lisää luettavaa