Rockmuusikot ovat liian vakavia, sanoo Dragonforcen Herman Li – ”He eivät uskalla pitää hauskaa”

Kitaristin mukaan se on yksi syy, miksi rock- ja metallimusiikki eivät ole yhtä esillä valtavirrassa kuin joitain vuosia sitten.

09.06.2022

Aina välillä kuulee puhuttavan, miten nykyään ”rock on kuollut” (asia, jota muun muassa KISSin Gene Simmons jaksaa haastattelusta toiseen julistaa), koska se ei ole tänä päivänä yhtä vahvasti edustettuna valtavirrassa kuin vaikkapa 1990-luvulla tai kuluvan vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä hip hopin ja räpin noustua suurempaan suosioon.

Power metal -yhtye Dragonforcen kitaristi Herman Li keskusteli aiheesta tuoreessa The Needle Dropin Anthony Fantanon haastattelussa ja sanoi olevansa sitä mieltä, että yksi syy sille, miksi rock- ja metallimusiikkia pidetään ”kuolleena”, on se, että niiden edustajat ottavat itsensä ja musiikkityylin liian vakavasti.

”Mielestäni olemme menettäneet sellaisen… On aistittavissa pientä pelkoa luoda mitään yliampuvaa ja olla vähän vähemmän vakava. Mielestäni monet rockmuusikot ovat vähän turhan vakavia. He eivät uskalla pitää hauskaa”, Li tuumaa.

”Jos mietit räppiä tai hip hoppia, niissä on vakavuutta, mutta he pystyvät sisällyttämään siihen myös hauskuutta ja naureskelemaan. Kuuntelet vaikka niitä sanoituksia ja huomaat, että ’Okei, okei, ymmärrän. Nyt on kieli poskessa’.”

Lin mielestä rock- ja metallimuusikot voisivat ottaa muutenkin oppia räpin ja hip hopin maailmasta.

”Minä ainakin yritän ajatella laatikon ulkopuolelta ollakseni luovempi. Enkä puhu vain musiikista vaan myös bisneksestä. Mielestäni räppärit ovat todella fiksuja. Miten he julkaisevat musiikkia, manipuloivat skeneä, digialustoja, algoritmejä, kaikkea sellaista. Rock- ja hevimusiikki ei vain ole samassa pisteessä, kun puhutaan luovuudesta ja teknologian eturintamassa olemisesta.”

YouTube video

Lisää luettavaa