Gene Simmons: rock on kuollut ja nuoret fanit ovat siihen syyllisiä – ”Te tapoitte sen, mitä rakastatte”

KISS-basistin mukaan musiikin suoratoistamiseen ja laittomaan latailuun tottuneet fanit ovat aiheuttaneet sen, etteivät bändit kykene enää urotekoihin.

08.02.2021

KISS-basisti Gene Simmons on jo muutaman vuoden ajan toitottanut haastatteluissa, että rock on kuollut. Mies toisti samaa mantraa myös tuoreessa newyorkilaisen Q104.3-radion haastattelussa, mutta nyt syyttävä sormi osoitti nuoriin musiikinkuuntelijoihin ja striimauksen yleistymiseen.

”Te tapoitte sen, mitä rakastatte.  Heti, kun striimaaminen tuli, veitte menestymisen mahdollisuuden kaikilta niiltä varjoissa piileskeleviltä uusilta hienoilta bändeiltä, jotka eivät voi jättää päivätyötään koska eivät tienaa musiikillaan. Jokainen lataus antaa bändille pennin sadas- tai tuhannesosan, joten niitä pitää olla miljoonia, jopa miljardeja ennen kuin saat muutaman tonnin käteen”, Simmons jyrähtää.

”On fanien syytä, että bisnes on kuollut, mikä tarkoitaa, että seuraava Beatles ei saa samaa mahdollisuutta, jonka me saimme. Meillä oli levy-yhtiö, jotka maksoivat meille miljoonia, jotta voimme tehdä levyjä ja kiertää ilman että meidän tarvitsee painaa päivätöissä yhdeksästä viiteen. Jos joudut tekemään niin, sinulla ei ole aikaa omistautua taiteellesi, oli se sitten mitä tahansa.”

”[Alamäki] alkoi niihin aikoihin, kun Napster ja muut sellaiset tulivat. Ensimmäinen kettu tuli ja varasti munan kanalasta, mutta koska sitä ei tapettu, muut ketut tuumasivat, että hei, tuoltahan saa ilmaisia munia. Ennen kuin huomaatkaan, maajussi on vararikossa eikä saa toimitettua enää munia kauppaan. Kauppa menee konkurssiin, samoin kanoja ja munia kuljettaneet firmat. Ja kaikki se vain, koska et tappanut sitä ensimmäisen munan varastanutta kettua”, Simmons kuvailee.”

Lisää luettavaa