Rolling Stonessa arvostetaan suomalaista death metalia – maineikas musiikkilehti teki artikkelin Demilichin keikasta

Lehdessä kirjoitetaan, miten bändi ja sen intohimoinen fanikunta muutti Saint Vitus -baarin "saatanalliseksi saunaksi".

07.06.2022

Suomalaisesta ug-äärimetallista ei kovin usein näe kirjoitettavan isoissa kansainvälisissä musiikkimedioissa. Onkin siis todella iloinen yllätys, että Rolling Stonen kaltainen arvostettu pitkän linjan musiikkilehti on julkaissut keikkaraportin Demilichin taannoisesta konsertista Brooklynin Saint Vitus -baarissa. Rolling Stone -lehden toimittaja oli myös hyvin vaikuttunut näkemästään ja kehui niin bändiä kuin yleisesti ottaen intohimoista kuolometallifanikuntaa.

”Noin 250-päinen yleisö, joka oli sulloutunut Saint Vitusiin torstai-iltana muutti pienen keikkapaikan eräänlaiseksi saatanalliseksi saunaksi, valuen hikeä samalla kun elohopea kipusi mittarissa aina vain korkeammalle ja korkeammalle suomalaisten tunnin kellottaneen setin aikana”, reportaasissa todetaan.

”Saint Vitusin kuumankosteista olosuhteista huolimatta yleisö – joka käsitti kaiken ikäisiä ja rotuisia miehiä ja naisia ja oli monimuotoisempi kuin keskimääräisessä pop-konsertissa – oli riemuissaan siitä, että he olivat paikalla.”

Hyvä! Demilich jatkaa Amerikan-kiertuettaan vielä kuluvan viikon ajan soittaen muun muassa Chicagossa, Detroitissa, Los Angelesissa ja Seattlessa. Kotimaassa Demilichin voi nähdä muun muassa lämmittelemässä Blood Incantationia Helsingin Kuudennella linjalla 14. kesäkuuta sekä Tampereen Yo-talolla 15. kesäkuuta.

Lue Rolling Stonen koko artikkeli täältä.

Lisää luettavaa