Rotting Christ pidätettiin Georgiassa terrorismista epäiltynä – ”Meidät lukittiin pieneen ja likaiseen selliin”

Satanismin vuoksi maan turvallisuusviranomaiset olivat leimanneet bändiin terroriuhan leiman.

16.04.2018

Kreikkalainen äärimetalliyhtye Rotting Christ joutui torstaina 12. huhtikuuta vaikeuksiin viranomaisten kanssa Georgiassa. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä maan pääkaupungissa Tbilisissä, mutta otettiinkin lentokentällä poliisien huostaan.

”Poliisi johdatti meidät kentän toiseen osaan sillä verukkeella, että meiltä kysellään vielä muutamia lisätietoja. Sen sijaan passimme ja puhelimemme takavarikoitiin ja meidät vietiin putkaan. Vaadimme saada tietää pidätyksen syytä, mutta meille sanottiin sen olevan ’luottamuksellista tietoa’. Lopulta asianajajamme kertoivat, että olemme mustalla listalla, koska maan turvallisuusviranomaiset pitävät meitä satanisteina ja siksi meitä epäillään terrorismista”, nokkamies Sakis Tolis kirjottaa levy-yhtiö Season of Mistin julkaisemalla virallisella tiedotteella.

”Meidät lukittiin pieneen ja likaiseen selliin ilman ennakkovaroitusta tai virallista syytä ja meiltä evättiin kaikki yhteys ulkomaailmaan tai lähetystöön 12 tunnin ajaksi. Olosuhteet olivat todella huonot eikä meille kerrottu tänä aikana mitään lisätietoja.”

Lopulta ainoastaan Tolis jäi selliin ja muut jäsenet pääsivät vapaalle jalalle hoitamaan nokkamiehensä vapauttamista paikallisen promoottorin, lakiasiantuntijoiden, toimittajien ja aktivistien avustuksella. Tarinalla on onneksi siis onnellinen loppu.

”Lopulta pystyimme jopa hoitamaan sovitun keikkamme, josta tulikin fantastinen ilta”, Tolis kirjoittaa ja kiittelee georgialaisfaneja saamastaan tuesta. Lisäksi yhtye saattoi jatkaa matkaansa kohti Armeniaa ilman lisää hämminkiä.

Lisää luettavaa