Rotting Christin festivaalikeikka Las Vegasissa peruuntui – järjestäjien mukaan syynä levy-yhtiön vitkastelu viisumiasioissa

Bändi kuittasi peruuntumisen johtuneen "odottamattomista viivästyksistä" lupia haettaessa.

12.08.2019

Kreikkalainen black metal -airut Rotting Christ oli kiinnitetty tulevana viikonloppuna eli 16.-18. elokuuta järjestettävän Psycho Las Vegas -festivaalin ohjelmistoon. Viime lauantaina järjestäjät julkaisivat kuitenkin tiedotteen, jossa kerrottiin Rotting Christin esiintymisen peruuntumisesta. Syy ei tällä kertaa kuitenkaan ollut uskonnollisten ryhmien vastustuksesta tai mistään sellaisesta, vaan järjestäjien mukaan bändin levy-yhtiö ei vain hoitanut viisumiasioita ajoissa kuntoon.

”Yhtyeen puolesta julkaistaan varmaankin piakkoin tiedote asiaan liittyen, mutta on tärkeää, että tiedätte, ettei kyse ollut viranomaisten viivyttelystä tai viisumien hylkäämisestä, mitä käytetään valitettavan usein tekosyynä näissä tapauksissa. Sen sijaan tämä peruuntuminen johtuu yhtyeen levy-yhtiön ja lupa-asioista vastaavan vitkastelusta ja huonosta suunnittelusta”, Psycho Las Vegas kirjoittaa tiedotteessaan.

”Rotting Christ kiinnitettiin Psycho Las Vegasiin alkuvuodesta. Koska viisumiprosessit ovat vuosien saatossa vaikeutuneet, tarjoudumme hoitamaan ne bändien puolesta – jo yksin tänä vuonna hoidimme viisumit Luciferille, Morkille, Arthur Brownille ja Truckfightersille talon oman tiimin voimin. Rotting Christ kieltäytyi tarjouksesta eikä reagoinut viesteihimme touko- ja kesäkuussa, joissa pyydettiin tilannepäivitystä hakuprosessin suhteen (mikäli hakemus olisi lähetetty, on monia tapoja nopeuttaa prosessia 6 viikon varoajalla). Sen sijaan lafka ja lupa-asioiden käsittelijänsä lähetti viisumihakemukset 18. heinäkuuta eivätkä tiedottaneet Psychoa tästä kuin vasta 30. heinäkuuta. Tiedoksi niille, joille prosessi ei ole tuttu, on käytännössä mahdotonta saada lupaa neljässä viikossa vaan siinä voi kestää 90 päivästä seitsemään kuukauteen.”

”Viimeisen viikon aikana pyysimme yhtyettä ja levy-yhtiötä vaatimaan nopeutettua käsittelyä, jonka avulla lupa olisi ehkä saatu ajoissa (ainoastaan hakemuksen jättäjä voi vaatia tätä, muuten olisimme tehneet sen itse). Kun lafka kieltäytyi, tarjouduimme maksamaan lupamaksut omasta pussistamme, mutta he eivät vastaa puheluihimme ja viesteihimme. Nyt on liian myöhäistä enää jatkaa ja teimme kaiken voitavamme, mutta heidän levy-yhtiönsä päätti skipata Psychon, mikä vituttaa meitä ja varmasti myös teitä. Koko tilanne olisi ollut täysin vältettävissä ja olemme pahoillamme, etteivät bändiin liittyvät tahot välittäneet festivaalistamme ja sen faneista tarpeeksi saadakseen asian toimimaan.”

Kuten festivaalin tiedotteen alussa todettiin, Rotting Christ julkaisikin myöhemmin oman tiedotteensa asiasta ja siinä kerrottiin syyksi vain epämääräisesti ”viivästykset viisumia haettaessa”.

”Pettymys on suuri, sillä joudumme ilmoittamaan tulevan Psycho Las Vegas -esiintymisemme peruuntumisesta. Yllättävät viivästykset viisumilupahakemusprosessissa pakottavat meidät tekemään tällaisen päätöksen ensimmäistä kertaa 30-vuotisen historiamme aikana. Pyydämme anteeksi faneiltamme, mutta asia ei ole meidän käsissämme. Mutta tavalla tai toisella tulemme takaisin esiintymään amerikkalaisille metalliveljillemme ja -siskoillemme”, todetaan bändin Facebook-sivuilla.

Lisää luettavaa