Ruotsalainen Evocation uuden alun ja suomalaisen melankolian äärellä – uusi levy maaliskuussa, kuuntele tuore single

Ruotsalainen death metal -yhtye Evocation julkaisee uuden pitkäsoittonsa The Shadow Archetype 10. maaliskuuta. Levyn ensimmäinen singlejulkaisu kantaa nimeä Children of Stone.

Bändin edellisestä albumista, Illusions of Grandeur, on vierähtänyt viisi vuotta ja tällä välillä bändin kokoonpanossa on tapahtunut isoja muutoksia. Perustajajäseniin kuuluneet Kenttäkummun veljekset Janne ja Vesa lopettivat ja bändi oli lähellä hajota lopullisesti.

– Kun kuulin asiasta, ensimmäinen ajatukseni oli haudata yhtye lopullisesti. Mutta en halunnut tehdä hätiköityjä päätöksiä ja annoin asian hautua muutaman viikon. Noiden viikkojen aikana tajusin, ettei Evocationin taru ole vielä tässä – samaa ajattelivat myös Thomas [Josefsson, laulu] ja Gustaf [Jorde, basso]. Joten päätimme jatkaa, kertoo kitaristi Marko Palmén.

Trio vahvisti rivinsä kitaristi Simon Exnerillä ja äänitti uuden levyn sessiorumpali Per Møller Jensenin (ex-The Haunted, ex-Invocator) avustuksella. Lopputuloksena on melankolinen ja melodinen The Shadow Archetype.

– Meillä on aina ollut melankolinen vivahde levyissämme, mutta tällä kertaa veimme sen loppuun saakka. Olen heikkona melankoliaan. Aina kun minulle tuli tunne, että voisin vetää ranteet auki riffin tai biisin tahtiin, tiesin meidän olevan oikeilla jäljillä. Se johtuu luultavasti suomalaisista sukujuuristani, molemmat vanhempani ovat nimittäin Suomesta, Palmén pohtii.