”Saat nyrkistä naamaan” – väitteet Linkin Parkin itsensä myymisestä menevät Chester Benningtonilla todella tunteisiin

25.05.2017

Linkin Parkin tuorein levy One More Light on saanut osakseen paljon ihmetystä ja kritiikkiä erityisesti yhtyeen pitkäaikaisilta faneilta, joita bändin nykyinen, vahvasti nykypäivän poppiin kallellaan oleva soundi ei miellytä.

Linkin Park -solisti Chester Benningtonilla alkaakin olla mitta täynnä nu metal -aikojen perään haikailevien fanien ”kitinää” ja miekkonen on antanut julkisuudessa hyvin värikkäitä kommentteja kaikille kritisoijille. Bennington sanoo Kerrang!-lehden haastattelussa yhtyeen varautuneen uuden levyn aiheuttamaan kummastukseen, mutta kiistää jyrkästi bändin muuttaneen tyyliään ja soundiaan markkinointimielessä.

– Joko pidät biiseistä tai et, ja jos ensireaktiosi on, ettei musiikki ole metallia etkä sen vuoksi pidä siitä, niin okei, ihan sama. Mutta jos olet se tyyppi, joka sanoo meidän myyneen itsemme ja tekevän tällaista musiikkia rahan vuoksi, niin vittu nähdään tuossa pihalla ja saat nyrkistä naamaan. Koska se on vittu väärä vastaus. Itsensä myymisestä syyttäminen on vain vitun huono tekosyy sille, miksi et pidä biiseistä ja sen sanominen tekee sinusta nössön, Bennington tykittää.

– Artistina olemisessa on kyse riskien ottamisesta, itsensä toteuttamisesta ja siitä, että tekee juuri sitä, mikä tuntuu itsestä tärkeältä. Kyllä me keskustelimme jo Minutes to Midnight -levyn (2007) kohdalla, että se voi hyvin päättää uramme ja olla bisnesmielessä uramme huonoin veto, mutta luovassa mielessä kaikkein paras. Totesimme, että pystymme elämään asian kanssa, koska se oli meille itsellemme tärkeää.

Bennington myöntää, että väitteet itsensä myymisestä menevät hänellä tunteisiin eikä häpeile yhtään voimakasta vastareaktiotaan.

– Jos teet asiasta henkilökohtaista ja hyökkäät sitä vastaan, millaisia olemme ihmisinä, niin pidä pääsi kiinni. Se tarkoittaa, että minulla on oikeus tuntea ja reagoida ja useimmiten minulle tulee vain halu tappaa.

YouTube video

Lisää luettavaa