”Saatana on ikuinen vastustaja” – haastattelussa Malakhim

Ruotsin ehtymättömältä tuntuva black metal -kenttä tarjoaa laatutavaraa vuosi toisensa jälkeen. Yksi mahdollisista tulevaisuuden luottonimistä on ensimmäisen virallisen julkaisunsa tarjoava Malakhim.

Malakhim kasattiin vuonna 2016, ja olette saaneet aikaiseksi yhden demon ja ep:n. Oliko teillä alusta alkaen selkeä visio yhtyeen musiikillisesta suunnasta? 

– Musiikin suunta oli pääpiirteittäin selvä. Halu luoda black metalia oli jo olemassa, mutta aluksi keskityimme jäsenten keskinäisen synergian luomiseen, ytimekkäästi nimetty laulaja E sanoo. 

– Vaikka olemme tunteneet toisemme aika kauan, emme ole soittaneet koskaan samoissa bändeissä. Oli tärkeä askel saada soittohomma toimimaan ja ruveta kirjoittamaan omaa musiikkia vasta sitten. Vanhin kappaleemme on A Thousand Burning Worlds, jonka loimme jo alkuvuodesta 2016, joten se ei ottanut liikaa aikaa. 

Uusi II-ep kuulostaa ilkeämmältä ja dynaamisemmalta kuin Demo I (2017). Haitteko tällaista raakaa energiaa ihan tarkoituksella? 

– II kirjoitettiin paljon lyhyemmällä aikavälillä, lähes välittömästi demon julkaisun jälkeen, ja vei jonkin verran aikaa treenata ja nauhoittaa biisit kunnolla. Uskon, että se tuo ep:lle dynamiikkaa. 

– Emme aseta mitään tavoitteita sille, miltä meidän tulisi kuulostaa. Pikemminkin yritämme hyväksyä porukalla bändin luontaisen suunnan ilman että se vaikuttaisi liikaa ominaissoundiimme. 

Ep:ltä löytyy kappaleiden nimiä kuten He Who Devours ja Sworn to Satan’s Fire. Mitä Saatana edustaa sinulle? 

– Saatana on ikuinen vastustaja, antinomisti, ja edustaa tuhoavaa voimaa, joka tulee polttamaan ja tuhoamaan nykyisen moraalikäsityksen ja pyhän järjestyksen, jotta jokin uusi pääsee kasvamaan esiin. 

Millainen taide on vaikuttanut Malakhimin työhön merkittävimmin? 

– Melko laaja kysymys, mutta yritän vastata… Henkilökohtaisella tasolla voin sanoa Bathoryn, Dissectionin, Mayhemin De Mysteriis dom Sathanasin, Mercyful Faten, Katharsisin, Morbid Angelin ja Metallican Kill ’em Allin jättäneen minuun jälkensä. 

Parin pienjulkaisun jälkeen on tietysti syytä odottaa kokopitkää levyä. Miltä tulevaisuutenne näyttää tämän ja muun suhteen? 

– Aikeenamme on soittaa muutamia valikoituja keikkoja, siis kiinnostuksemme ehdoilla, minkä jälkeen ryhdymme kirjoittamaan lisää musiikkia. 

– Mitä seuraavaan julkaisuun tulee, saapa nähdä. Itse pidän ajatuksesta julkaista pari ep:tä ennen kuin ryhdymme tekemään pitkäsoittoa, koska formaatti on itsessään hyvä. Näin on helpompaa olla jämähtämättä liian pitkäksi aikaa samojen kappaleiden pariin. Luulen, että kaikki riippuu siitä, kuinka paljon saamme aikaiseksi, kun luovuutemme hiillokset alkavat syöstä jälleen tulta.

Julkaistu Infernossa 2/2019.