Saatanallisen uniikkia Watain-taidetta keräilijöille

04.04.2016

Watainin ilkeään ja likaiseen graafiseen ilmeeseen ihastuneille keräilijöille on nyt tarjolla karkkia visuaalisessa muodossa. Bändin luottotaiteilija Erik Danielsson julkaisee rajoitetun sarjan uniikkeja keikkajulisteita, joita on aiemmin käytetty promoamaan bändin festarivetoja vain netissä. 19. huhtikuuta niitä pääsee ripustamaan omaakin seinää saatanallistamaan.

Danielsson tunnetaan Watainin lisäksi työstään sellaisten legendojen kuten Dissectionin, Entombedin, Dismemberin sekä nykyään myös Ghostin parissa. Ruotsalaisen black metal -yhteisön lemmikkitaiteilija kommentoi itse julistesarjaa näin:

– Joka kerta, kun Watain on buukattu jollekin festarille, olen tehnyt tapahtumaa varten uniikin julisteen. Tein sen sekä tarpeesta (koska kaikki festarijulisteet näyttävät aina kauheilta) että halusta alleviivata Watainin graafinen ydin. Otin niissä myös vapauden ottaa mukaan vain niitä bändejä näiden festareiden artistivalikoimista, joilla on jotain tekemistä Watainin kanssa. Bändejä, jotka soveltuvat universumiimme ja joiden logot sulautuvat hyvin meidän visuaaliseen ajattelumaailmaamme.

– Taiteilija luo oman maailmansa omilla ehdoillaan, ja nämä julisteet kumpuavat juuri siitä. Liian moni bändi päätyy vain käyttämään niitä grafiikoita, jotka sattuvat tulemaan vastaan, mutta me olemme aina pyrkineet siihen, ettei kukaan muu pääse puhumaan meidän puolestamme siinä suhteessa. Uskon, että graafinen taide on yhtä tärkeä elementti bändissä kuin mikä tahansa biisi tai sanoitukset. Nämä julisteet – joiden taustalla on monen päivän ja yön työ – ovat tulosta tästä filosofiasta. Tuntuu hyvältä, että nyt ne ovat näin ylvään suuressa formaatissa saatavilla niille, jotka arvostavat näitä asioita yhtä paljon kuin minäkin.

Julisteita on kymmenen erilaista, ja jokaista on saatavilla vain 100 kappaletta, jokainen artistin nimmarilla varustettuna. Kokoelmaa voi käydä ihailemassa ja pistää tilaten Graphic Noise -nettigallerian sivuilta.

0000739_watain-poster-series-complete-collection_600

Lisää luettavaa