Sabatonin laulaja kitaristin lähdöstä: ”Ilmeisesti kulutamme ihmisiä loppuun”

08.08.2016

Uuden The Last Stand -albumin julkaisun kynnyksellä olevan Sabatonin kitaristi Thobbe Englund ilmoitti jättävänsä yhtyeen. The Metal Voice haastatteli laulaja Joakim Brodénia Heavy Montreal -festivaaleilla Kanadassa ja kyseli miehen näkemyksiä kitaristin eroon.

– Ilmeisesti kulutamme ihmisiä loppuun, Brodén nauraa. Laulaja ja basisti Pär Sundström ovat vuodesta 1999 toimineen yhtyeen ainoat alkuperäiset jäsenet.

– Meillä oli 170 keikkaa kaikkein kiivaimpana aikana, eli huhtikuusta 2014 seuraavan vuoden huhtikuuhun. Siihen kun laskee välipäivät, niin se tarkoittaa noin 270 päivää poissa kotoa. Joten ymmärrän täysin, jos se alkaa käydä raskaaksi. Niin on käynyt ennenkin ja niin tulee varmasti käymään tulevaisuudessa. Sitä ajattelee ensin, että ”en halua tehdä mitään muuta, lähdetään”. Parin vuoden jälkeen on toinen ääni kellossa, ”voi veljet, ei tämä taidakaan olla sitä mitä haluan”.

The Last Stand  ilmestyy 19. elokuuta. Sabaton puolestaan nähdään Suomessa keikalla helmikuussa 2017, kun ruotsalaiset saapuvat Helsingin Jäähalliin Acceptin kanssa.

Lisää luettavaa