Saliva-kitaristi Wayne Swinny on kuollut

Swinny menehtyi aivoverenvuotoon.

23.03.2023

Amerikkalaisen metalliyhtye Salivan kitaristi ja perustajajäsen Wayne Swinny on kuollut. Yhtye tiedotti suru-uutisesta some-kanavissaan.

Kiertueella olleen bändin kitaristi löydettiin tiistaiaamuna sairaskohtauksen saaneena ja kiidätettiin pikaisesti sairaalaan, jossa tällä todettiin äkillinen verenvuoto aivoissa. Teho-osastolla hoidettavana ollut Swinny menehtyi keskiviikkona.

Swinny oli perustamassa Salivaa yhdessä laulaja Josey Scottin, kitaristi Chris D’Abaldon, basisti Dave Novotnyn ja rumpali Todd Poolen kanssa vuonna 1996. Swinny oli lukuisia kokoonpanomuutoksia kokeneen bändin ainoa mukana ollut alkuperäisjäsen. Yhtyeen debyyttilevy Saliva julkaistiin 1997 ja yhtyeen viimeisin pitkäsoitto 10 Lives ilmestyi 2018.

”Se, että sain soittaa ja tehdä musiikkia Wayne Swinnyn kaltaisen miehen kanssa niin pitkään kuin sain ja me saimme, on todella iso asia. Jaoimme yhteysen rakkauden ja pidän ikuisesti kiinni siitä ja kaikista muistoista”, bändistä vuonna 2011 eronnut Josey Scott kirjoittaa Instagramissa.

Lisää luettavaa