Sami Albert Hynninen ja Kauko Röyhkä yhdistivät voimansa – ensimmäinen näytekappale julki

"Pyrimme sukeltamaan suoraan ihmismielen mustimpaan pimeyteen", kaksikko sanoo.

19.08.2020

Muun muassa Reverend Bizarresta, Tähtiportista, Spiritus Mortisista ja Opium Warlordsista tuttu Sami Albert Hynninen sekä laulaja-lauluntekijä ja kirjailija Kauko Röyhkä julkaisevat yhteislevyn Dekadenssi 25. syyskuuta. Levyn julkaisijana toimii Svart Records.

Yli 70-minuuttisen järkäleen nauhoitukset aloitettiin keväällä 2019 ja saatiin päätökseen vuotta myöhemmin. Hynninen ja Röyhkä kuvailevat levyn äänimaailmaa raa’aksi, kylmäksi ja minimalistiseksi. Kaksikko on soittanut kaikki soittimet rumpuja lukuun ottamatta itse ja kaksikko kertoo pyrkivänsä levyllä sukeltamaan ihmismielen mustimpaan pimeyteen.

”Kirjoitin kaikki sanoitukset ja kolmea biisiä lukuun ottamatta myös sävellykset. Sami tarkisti tekstit ja ehdotti joitakin muutoksia. Muutamat biiseistä olivat vanhoja, esimerkiksi Alennustila oli ehdolla jo toiselle Röyhkä-Mattila -levylle, mutta jätettiin pois liian negatiivisen sanoituksen vuoksi. Röyhkä-Hynninen-levylle se sopi kuin nyrkki silmään”, Röyhkä kertoo.

Ensimmäisenä näytteenä levyltä on julkaistu single Bohemiadi, joka on kuunneltavissa toverilehtemme Soundin sivuilla.

Röyhkä ja Hynninen tekevät lokakuusta alkaen valikoituja keikkoja, joiden paikat ja ajankohdat ilmoitetaan syksyn aikana. Keikkakokoonpanossa tullaan näkemään parivaljakon lisäksi jo aiemmista Röyhkän kokoonpanoistakin tunnettu basisti Mats Huldén, kitaristilegenda Puka Oinonen sekä Kaukon nykyinen luottorumpali Roberto Lanz.

Lisää luettavaa