Samuraimiekkoja ja melodeathiä – ennakkosoitossa Whisperedin uusi albumi

16.05.2016

Samuraimetallia soittava Whispered julkaisee uuden albuminsa perjantaina 20. toukokuuta. Infernolla on kunnia tarjota Metsutan – Songs of the Void kuunneltavaksi ennakkoon ilmestymiseensä asti.

Laita levy soimaan ja lue Jouni Valjakan biisikohtaiset kuvaukset soittimen alta.

1. Chi No Odori
– Näytelmä alkaa pahaenteisesti valmistaen kuulijat ensimmäiseen iskuun. Tunnelma kabuki-teatterissa on aavemainen ja tyhjä.

2. Strike!
– Laskelmoitu suorittaminen, vuosien raaka harjoittelu ja mielen tyhjyys. Niistä on täydellinen isku tehty. Kappale käsittelee kaikkea tätä raflaavan melodisen turpaanvedon säestämänä.

3. Exile of the Floating World
– Hiukan kieroutunut viisu jossa vajotaan hulluksi tulevan taiteilijan mieleen. Biisin inspiraationa toimi viimeiseksi japanilaisen puupiirrostyylin mestariksikin kutsuttu Yoshitoshi, joka tunnetaan mm. hyvin brutaaleista teoksistaan. Suhteellisen oikukas, mutta tosi kiva biisi vetää.

4. Sakura Omen
– Jokaisen soturin on aika kuolla joskus. Tarina päättäväisyydestä, kunniasta ja epäonnistumisesta
sekä henkisestä vahvuudesta kuoleman kohdatessa. Lopussa vaskipuhaltimet jyräävät kaiken yli. Zimmer diggaisi.

5. Kensei
– Tässä kappaleessa käydään musiikillisesti vähän kaikkialla. Biisin lyriikat saivat inspiraationsa wanhan kunnon Musashin ensimmäisestä kaksintaistelusta. Kuinka äärimmäinen  omistautuminen tekee ihmisestä voittamattoman, mutta kunniallisen miekan jumalan. Ja tietenkään pakolliselta yleisön huudatuskohdalta ei vältytty.

6. Our Voice Shall Be Heard
– Tuloksena on todellinen verijuhla kun ihmiset yrittävät levittäytyä muinaisten henkien apajille. Kaikenlaisia kieroutuneita olentoja vapautuu tuhoamaan kaiken näyttäen, että tämä maa ei ole teidän. Aavemaista tunnelmaa  tavoitellessa ei säästytty pieniltä tietyiltä Ruotsin progemetal-vaikutteiltakaan.

7. Tsukiakari
– Kuun valaisema näyttämö on valmis kunnialliseen kuolemaan, jota tuhannet henget ovat tulleet todistamaan. Eliniän pahaa ja korruptoitunutta mestariaan totellut palvelija valmistautuu riistämään henkensä toivoen, että tämä muuttaisi jotakin herransa sisimmässä. Tähän biisiin saatiin mielestäni juuri oikea tunnelma. Toivoa siellä täällä surun ja vihan keskellä.

8. Warriors of Yama
– Vain pienet eläimet ja henget todistavat mahtavan armeijanvaellusta vuorten läpi. Maisemat pysyvät ennallaan, eikämeidän taistelut merkitse luonnolle mitään.Instrumentaalinen, rauhallinen viisu, joka kasvaa isoksi armeijan ohituksen ajaksi.

9. Victory Grounds Nothing
– Sota ja hulluus ovat tulleet päätökseensä. Vanha soturi heijastaa kaikkea oppimaansa itseensä. Sanat saivat innoituksen ajatuksesta, että opettaako voitto meille elämässä yhtään mitään? Ehkä levyn tietyllä tapaa perinteisin viisu. Tarttuvaa melodiaa ja äijäkööriä!

10. Bloodred Shores of Enoshima
– Noin tuhat vuotta pientä kylää piinannut lohikäärme Gozuryu  pysäyttää hyökkäyksensä, kun suunnattoman kaunis jumalatar  Benzaiten laskeutuu auttamaan pedon vainoamia ihmisiä. Lohari rakastuu tietysti jumalattareen heti, mutta vähemmän yllättäen saa rukkaset. Tästä seuraa tuttuun tapaan raivoa, ja lopulta häpeää. Gozuryu muuttuu vuoreksi kohdaten saarta jonka Benzaiten nosti merestä laskeutuessaan taivaista. Kunnianhimoisin biisi meiltä ikinä, jolla on vahvat juuret japanilaisesta mytologiasta. Paljon orkestraatioita ja kaikenlaista pöhinää!

Lisää luettavaa