Satyriconin Nemesis Divina täyttää 20 vuotta – uusintajulkaisua ja juhlakiertuetta pukkaa

Satyriconin Nemesis Divina täyttää pian 20 vuotta. Juhlan paikkahan tuo näemmä on.

Norjalaisen black metal -yhtyeen Satyriconin varsinaisena läpimurtona voidaan pitää vuonna 1996 ilmestynyttä Nemesis Divinaa, jolta löytyvät mm. ikoniset Mother North-, Du som hater gud– ja The Dawn of a New Age -kappaleet.

Kitarasta, bassosta ja laulusta vastaavan Satyrin, rumpali Frostin sekä vierailevana rytmikitaristina toimineen Kveldulvin – joka muuten tunnetaan paremmin Darkthronen Nocturno Cultona – tuotos on vanhentunut arvokkaasti ja on Satyrin mielestä juhlimisen arvoinen kiekko:

”Tämä bändi ei katsele liikaa menneisyyteen, mutta aloitimme keikkailun 1996 ja samana vuonna ilmestyi Nemesis Divina – kolmesta ensimmäisestä levystämme ainoa, joka on kestänyt aikaa. Moni piti kahdesta ensimmäisestä albumistamme, mutta vasta Nemesis Divinan myötä porukka rupesi oikeasti diggailemaan meistä. Myimme yhtäkkiä 100000 levyä, mikä oli ennenkuulumatonta tämän genren puitteissa, ja jokainen skenessä pyörinyt tyyppi tahtoi ostaa tämän albumin.

Livesetissämme on edelleen pari biisiä albumilta, ja mikäli tulemme tekemään jostain levystämme uusintapainoksen ja juhlakiertueen, se tulee olemaan juuri Nemesis Divina. Eli, tulemme soittamaan ensi vuonna muutaman ainutlaatuisen keikan, joilla vedämme Nemesis Divinan alusta loppuun.”

Nyt kädet ristiin, että ainakin yksi tulevista keikoista suuntautuu myös Suomeen!