Scar Symmetry yhtä miestä köyhempi – miten käy Suomen-keikkojen?

Bändillä on buukattuna myös Japanin-kiertue.

13.03.2019

Ruotsalaisyhtye Scar Symmetry tiedottaa sosiaalisessa mediassa, ettei basisti Andreas Holma jatka enää yhtyeen riveissä. Kokoonpanomuutos sattuu sikäli huonoon saumaan, että bändillä on buukattu lähitulevaisuuteen muun muassa Japanin-kiertue ja maaliskuun lopulle myös keikat Helsingissä ja Tampereella.

”Andreas kertoi meille hiljattain, ettei hän voi tehdä näitä keikkoja, koska ne ovat ristiriidassa hänen toisen bändinsä aikataulujen kanssa, siitäkin huolimatta, että nämä Scar Symmetry -keikat oli suunniteltu jo useita kuukausia sitten ja hänellä on ollut aikaa ilmoittaa meille tilanteesta vaikka kuinka kauan. Näin lyhyellä varoitusajalla meidän on mahdotonta saada tuuraajalle viisumia Japaniin, puhumattakaan siitä, että saisimme tälle opetettua biisit ja järkättyä tarpeeksi treenejä muutaman viikon sisällä”, kitaristi Per Nilsson kirjoittaa yhtyeen Facebook-sivuilla.

”Keikkojen peruminen vain muutamaa viikkoa ennen ei tule minulle kysymykseenkään. Se vaarantaa koko kiertueen ja saa bändin näyttämään huonolta. Tapahtumien johdosta Andreas ei ole enää Scar Symmetryn jäsen. Tulevat keikat vedetään ilman basistia taustanauhojen voimin. Se ei ole ihanteellinen ratkaisu, mutta soundaa varmasti hyvältä ja meillä tulee olemaan enemmän tilaa lavalla.”

Bändin tiedotteen mukaan korvaavaksi basistiksi on jo mielessä muutamia vaihtoehtoja, mutta uuden jäsenen etsinnässä ei pidetä kiirettä, sillä bändillä ei ole Suomen- ja Japanin-keikkojen lisäksi sovittuna kuin risteilykeikka Itämerellä. Suomessa yhtye nähdään siis ilman basistia 29. maaliskuuta Tampereen Jack the Roosterissa ja 30. maaliskuuta Helsingin On the Rocksissa.

Lisää luettavaa