Scar Symmetryn kokoonpanossa muutoksia – kaksi jäsentä vaihtui

Rumpali ja perustajajäsen Henrik Olsson sekä kitaristi Benjamin Ellis eivät jatka yhtyeen riveissä.

29.03.2024

Juuri Suomessa piipahtanut ruotsalainen Scar Symmetry tiedottaa kokoonpanomuutoksista: bändin perustajiin lukeutuva rumpali ja sanoittaja Henrik Ohlsson (kuvassa toinen oikealta) sekä kitaristi Benjamin Ellis (kuvassa äärimmäisenä oikealla) eivät jatka enää yhtyeen miesvahvuudessa.

”Tänä vuonna tulee 20 vuotta siitä, kun Henrik, Jonas (Kjellgren) ja minä perustimme Scar Symmetryn. Emme osanneet kuvitella Seeds of Rebellionin kappaleita demottaessa, että siitä alkaisi jo kaksi vuosikymmentä kestänyt matka progressiivisen melodeathin merkeissä. Loimme yhdessä seitsemän levyä joista olemme äärimmäisen ylpeitä ja Henrikin soitto sekä upeat lyriikat ovat olleet merkittävä osa menestystämme”, kitaristi Per Nilsson kirjoittaa yhtyeen some-kanavissa.

”Perhesyistä Henrik ei voinut palata kanssamme lavalle koronan jälkeen vaan on ollut siitä asti sivussa. Nyt hän on päättänyt jättää bändin keskittyäkseen perheeseensä ja muihin musiikillisiin asioihin. Vaikka kaipaamme häntä syvästi – soitimme yhdessä viimeisen kerran vuonna 2019 – ymmärrämme ja kunnioitamme hänen päätöstään.”

”Benjamin liittyi mukaan 2016 soitettuaan ensin muutamia kiertueita sessiomuusikkona ja kiersi kanssamme aina vuoden 2022 loppuun asti. Täysiverisenä ammattilaisena Benjaminin live-esiintymiset olivat vakuuttavia kuten olivat hänen soolonsa, jotka hän soitti viime vuonna julkaistulle paluulevyllemme The Singularity (Phase II – Xenotaph). Benjamin on jo vuosia työstänyt omaa, varsin maukasta musiikkiaan ja nyt on tullut hänen aikansa keskittyä siihen. Kiitämme häntä kovasta työstä ja omistautuneisuudesta, ja odotamme mielenkiinnolla hänen tulevia kuvioitaan.”

Scar Symmetry on jo pestannut uudet muusikot sivuun astuneiden tilalle. Rumpaliksi on kiinnitetty Lawrence Dinamarca (Nightrage, Carnal Forge, Manticora, Loch Vostok), jonka Ohlsson itse valitsi tuuraajakseen. Kitaristiksi on puolestaan kiinnitetty Devin Townsendin livekokoonpanossa vuodesta 2021 asti vaikuttanut Stephen Platt. Dinamarca ja Platt nähtiinkin yhtyeen kanssa jo aiemmin tässä kuussa tehdyllä Suomen-kiertueella.

Lisää luettavaa