”Se kama on tuhonnut monia ystäviäni” – Machine Head -laulaja avoimena saatettuaan vanhan kitarateknikkonsa haudan lepoon

Kuva: Travis Shinn

Machine Headin nokkamies Robb Flynn on julkaissut yhtyeensä Facebook-sivuilla pitkän kirjeen, jossa laulaja kertoo avoimesti heroiinista sekä omasta päihdehistoriastaan.

Flynn saatteli viime lauantaina haudan lepoon pitkäaikaisen ystävänsä, vuosina 1995-2000 Machine Headin kiertuehenkilökuntaan milloin kitarateknikkona, milloin fanituotemyyjänä kuuluneen Jackin. Jack oli kuollut heroiinin yliannostukseen.

Pitkässä kirjoituksessa Flynn muistelee omia heroiinikokemuksiaan ja sanoo olevansa harvinaisen onnekas, ettei aine vienyt häntä mukanaan.

”En ikinä saavuttanut sitä euforista huippua. En koskaan päässyt yli siitä tilasta, jossa oksennetaan vartin välein. Jälkiviisaana olen onnellinen, ettei niin käynyt. Muistan, kun allekirjoitimme sopimuksen Roadrunnerin kanssa 1993. Minä ja ystäväni olimme juoneet koko illan ja päätimme juhlia tapahtumaa heroiinilla. Menimme hänen diilerilleen, he piikittävät minua (en itse koskaan kyennyt siihen) ja minä vedin överit. Heräsin kuusi tuntia myöhemmin likaisessa vessassa oksennuslammikossa maaten. Ja koska olimme diilerien kämpässä, he eivät soittaneet ambulanssia. He vain toivoivat, että jään henkiin”, Flynn muistelee.

”Viikkoa myöhemmin ystävämme Jimmy sai samaa huonoa kamaa samalta diileriltä, veti överit ja kuoli. Se iski minuun todella kovaa. Viime lauantai oli myös pysäyttävä muistutus siitä, miten kamalaa ainetta heroiini on. Vihaan sitä. Se kama on tuhonnut monia ystäviäni.”

”Mikä pelottavinta, Amerikassa on parhaillaan menossa heroiiniepidemia, mutta siitä ei puhuta julkisesti. Rumputeknikkomme menetti juuri siskonsa heroiinille. Tälläkin hetkellä lähisuvussani on ihmisiä, jotka kamppailevat heroiini- ja/tai pilleriaddiktion kanssa.”

”Olen tuijottanut tyhjyyteen koko päivän masentuneenta, onttona. Ja vihaisena. Olen vihainen sinulle, Jack. Koska rakastin sinua ja minuun sattuu, enkä voi tehdä muuta kuin kirjoittaa tätä typerää selostusta.”

Koko kirjoitus on luettavissa alla.