”Se, että on jatkuvassa liikkeessä, ei vielä tarkoita, että olisit elossa” – Awake Againilta uusi energinen singlejulkaisu

"Jos joku kysyy millaista musiikkia teemme, vastaus olisi tämä kappale", sanoo laulaja Matti Österman.

28.04.2023

Kymmenen vuotta täyttävä turkulainen metalliorkesteri Awake Again on julkaissut uuden energisen singlen Even the Dead Fish Can Swim Upstream, joka tarjoilee aggressiivisuuden lisäksi roppakaupalla tarttuvuutta.

”Musiikillisesti biisi kuvaa täydellisesti, ehkä ensimmäistä kertaa, sen miltä haluamme musiikkimme kuulostavan. Jos joku kysyy millaista musiikkia teemme, vastaus olisi tämä kappale”, toteaa laulaja Matti Österman ja kertoo nimen tulevan joidenkin kalojen tavasta jatkaa uimistaan kuolemansa jälkeen, johtuen niiden anatomiasta ja kalalle suotuisasta virtauksesta.

”Törmäsin videoon, jossa kerrottiin olevan kuollut kala uimassa ylävirtaan ja välittömästi mietin, että onpa siinä oiva vertauskuva! Olin omassa elämässäni tilanteessa, jossa pohdin kovasti elämäni tulevaa suuntaa. Viime aikojen kriisien, kuten koronapandemian ja Ukrainan sodan vuoksi olin alkanut pohtimaan, miten haluaisin elää, eikä vain suorittaa päivä kerrallaan. Kuollut kala uimassa ylävirtaan tuntui siihen hetkeen täydelliseltä vertaukselta, koska ehkä jopa hieman kliseisesti todettuna; se, että on jatkuvassa liikkeessä, ei vielä tarkoita, että olisit elossa.”

Awake Again juhlii singlensä julkaisua tänään keikalla Kokkola West Coast Billiardissa, 10-vuotisjuhlallisuuksia taas juhlitaan bändin kotikentällä Turun Utopiassa toukokuussa. Yhtyeen keikkakalenteri näyttää kevään ja kesän osalta kokonaisuudessaan seuraavalta:

28.4. Kokkola, West Coast Billiard w/ Everture
29.4. Mikkeli, Kivijalka w/ Everture
19.5. Turku, Utopia w/ Destiny Inveiled & Without Warning
16.6. Tampere, TBA
15.7. Turku, Metallivuori

Lisää luettavaa