”Se on perseestä meille ja se on perseestä yleisölle” – Machine Headin Robb Flynn kertoo, miksi vihaa festarikeikkoja

Kuva: Travis Shinn

Machine Head julkaisee perjantaina uuden albuminsa ja lähtee luonnollisesti kiertämään sen tiimoilta. Mutta valtavirrasta poiketen yhtyettä ei tulla kuitenkaan festivaalikeikoilla näkemään. Nokkamies Robb Flynn avaa päätöksen taustoja Independent-lehden haastattelussa ja kertoo, miksi hän henkilökohtaisesti vihaa festareita.

– Kun soitimme viimeisen festivaalikeikkamme halusin vain kävellä lavalta pois niin nopeasti kuin mahdollista. Satoi kaatamalla, seisoimme siellä perseet jäässä, vettä meni kaikkiin soittokamoihimme, porukka seisoi mudassa parkat päällään ja mietin, missä vaiheessa metallista tuli tällaista? Se on perseestä meille ja se on perseestä yleisölle, Flynn puuskahtaa.

– Äläkä ymmärrä väärin, on paljon hienoja festareita jotka luovat oman kulttuurinsa ja tunnelmansa, rakastan sitä. Mutta on myös paljon paskoja festivaaleja, jotka on kyhätty nopeasti kasaan eikä sinulla ole varaa kieltäytyä sellaisista kun olet festarikierroksella. Se on se paska homma, joka vetää mielen synkäksi.

Flynn sanoo Machine Headin kiertäneen festivaaleja 23 vuotta, mutta on nyt tullut siihen pisteeseen, jossa sen on kokeiltava uutta lähestymistapaa keikkailussa. Laulaja-kitaristin mukaan bändi ei vain saa enää festareilla yleisöönsä samaa kontaktia kuin aiemmin.

– Jos festarikeikat toimivat 15, 10 tai vielä viisi vuotta sitten, se ei tarkoita, että ne toimivat meidän kohdallamme nyt. Asiat muuttuvat nopealla tahdilla; olen ollut mukana musabisneksessä 32 vuotta enkä ole koskaan nähnyt alan muuttuvan niin paljon kuin se on nyt viiden vuoden aikana tehnyt. En sano sen olevan huono tai hyvä asia, mutta näin asia vain on ja meidän täytyy ottaa se huomioon, Flynn tuumaa.

– Emme saa nyt yhtä paljon rahaa ja soita yhtä monelle ihmisille kuin festivaalikeikoilla, mutta jos yhteys bändin ja yleisön välillä on kadonnut, siinä ei ole mitään järkeä. Saatamme nyt soittaa 30 000 ihmisen sijaan 3 000 ihmiselle, mutta kaikki ne 3 000 ovat messissä ja riehuvat sekopäisinä mukanamme. Sen yhteyden me haluamme tuntea ja se on syy, miksi emme soita festareilla.