Sebastian Bach julkaisi muistelmat – tässä tarina, miten Lars Ulrich pilaili unilääketokkurassa olleen laulajan kustannuksella

Entinen Skid Row -nokkamies ja sittemmin soolonakin menestynyt Sebastian Bach on tänään julkaissut muistelmateoksensa 18 and Life on Skid Row. Lähes 450-sivuinen opus on kirjoitettu laulajalle ominaisesti hyvin värikkääseen tyyliin, joten sen luulisi olevan varsin mielenkiintoista luettavaa.

Rolling Stone -lehti on poiminut kirjasta yhden mainion esimerkin monien lukuisten tarinoiden joukosta. Tähän tarinaan liittyy Sebastian Bachin lisäksi Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan, Metallica-rumpali Lars Ulrich – sekä kourallinen vahvoja unilääkkeitä.

Bach kertoo istuneensa kerran iltaa McKaganin kanssa legendaarisessa Rainbow-baarissa. Bach muistaa aina kuulleensa tarinoita Quaaludeista, vahvoista unilääkkeistä joita varsinkin 70-luvulla käytettiin paljon huumeena. Parivaljakko oli jostain saanut niitä käsiinsä ja Bach kertoo sen olleen hänen ensimmäinen ja samalla viimeinen kerta, kun hän kyseistä päihdettä on käyttänyt tai ylipäänsä nähnyt.

”Illan edetessä huumeet alkoivat vaikuttaa ja tunsin oloni todella, todella, todella, todella, todella rennoksi ja todella, todella hitaaksi. Kun puhuin Duffilla, huomasin oudon jutun: hänen suunsa vaihtoi muotoaan. Hän puhui, mutten tajunnut mitään. Katsoin alas ja huomasin takkini olevan jostain syystä aivan märkä. Kun nostin katseeni ylös, tajusin minun ja Duffin kuolaavan valtoimenaan. Kasvojemme lihakset eivät toimineet”, Bach kuvailee.

”Sitten näin tuon laulavan pienen heavy metal -kääpiön tanssivan pöytämme ympärillä kuin pieni menninkäinen. ’Hahahaha! hei kaikki, tulkaa tapaamaan sankareitanne!’ hän huusi ja ihmettelin, mitä vittua hän selittää. Tässä vaiheessa minä ja Duff nukuimme toistemme olkapäitä vasten, kuolasimme toistemme päälle emmekä pystyneet puhumaan.”

”Sitten tajusin, mitä Lars oikein puuhaa. Fanimme jonottivat pöytäämme ja Lars keräsi viisi dollaria per naama, jotta nämä voisivat istua viereemme ja otattaa itsestään kuvia kanssamme! Emmekä voineet tehdä mitään, koska olimme liian lääketokkurassa protestoidaksemme!”

”Että tervetuloa Rainbow’hun. En enää koskenut Quaaludeihin sen jälkeen.”