Selkä suorana – haastattelussa Thy Row

Suomesta putkahtaa jälleen pätevää melodista metallia, kun Thy Row pukee esikoislevyllään menneiden vuosien havinaa moderniin muotoon.

24.12.2021

Rockshotsin julkaisema Unchained-debyyttinne on ulkona. Millainen levy on kyseessä? 

– Se on usean vuoden työn ja rehellisesti sanottuna tuskan tulos, basisti Juho Jokimies avaa. 

– Albumia on prässätty niin jäätävän kovassa paineessa, että tuloksena on isosta mustasta möykystä muodostunut aito timantti. Emme voisi olla ylpeämpiä lopputuloksesta. 

– Koska valmisteluun on käytetty niin paljon aikaa, se on samalla hieno kokoelma Thy Row’n alkutaipaleesta ja muodostumisesta bändiksi. Vaikutteita on ollut reilusti ja se on myös kuultavissa. Kokonaisuus on jykevää, laadukasta ja päätä nytkyttävää heavy metalin ja hard rockin yhdistelmää. 

Mielestäni Thy Row pyrkii ”modernisoimaan” lähivuosikymmenten hevin ja rockin meininkiä. Pystyttekö allekirjoittamaan tämän? 

– Pystymme, vaikka suoraan emme ole lähteneet sitä hakemaan. Thy Row’n pata on täytetty sellaisilla aineksilla, että tuo on toteutunut kuin itsestään. Sinne on heitetty ensin kitaristien [Jussi Laulainen ja Ville Vase] ideat, joissa on paljon Gunnareita, Metallicaa, Megadethiä ja jopa Bodomia. Perunoiden virkaa ajaa basistin ja rumpalin [Teemu Laitinen] ajatus massiivisesta eteenpäin vievästä poljennosta. Parhaan maun tuo yksi maan kovimmista miestenoreista [Mikael Salo], joka on ammentanut vaikutteita muun muassa Diolta, Russell Allenilta ja Freddie Mercurylta. 

– Soppa on sitten levitetty miksaajan pöydälle ja annettu referenssiksi Avenged Sevenfoldin Hail to the King -albumi. Lopputulos on viritetty sellaiseksi, että jokainen jäsen pystyy seisomaan selkä suorana levyn takana. 

Sanoituksista on vastuussa kaksi kirjoittajaa. Kuinka tekstien maailmat istuvat yhteen? 

– Itse asiassa sanoituksista on vastannut kolme kirjoittajaa. Vaikka meitä on viisi soittajaa, koko yhtye koostuu seitsemän veljen tiiviistä porukasta. Meillä on selkeät linjat musiikista ja siitä, mitä haluamme sillä viestiä. Kaikki kappaleemme kertovat oikeasta elämästä ja sen erilaisista käänteistä. 

– Tähän asti biisejä ja tekstejä on saanut kirjoittaa meistä kuka tahansa ja kaikkien ideoita on kuunneltu. Jatkossa kirjoittaminen pysyy tietysti yhtä avoimena, mutta nyt olemme huomanneet, mitkä lähestymistavat toimivat, ja se selkeyttää biisien työstämistä. 

Musiikkinne on saanut mukavasti kuunteluja suoratoistopalveluissa. Kuinka paljon panostatte nettimarkkinointiin? 

– Pyrimme olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja saamaan ihmiset innostumaan sitä kautta. Haluamme myös tuoda esille, että olemme jalat maassa -kavereita ja toivomme, että ihmisten olisi helppo samastua musiikkimme tarinoihin. 

Olette ehtineet keikkailla jo esimerkiksi Japanissa. Miltä kiertuehommat näyttävät? 

– Japanin-rundi oli meille unelmien täyttymys! Sen jälkeen aloimme saada mukavasti keikkoja, kunnes tämä valtava koronakurimus tuli kiusaksi. 

– Tulevaisuus näyttää vielä hämärältä, mutta teimme keväällä sopimuksen japanilaisen Rubicon Musicin kanssa ja tarkoituksena olisi suunnata tulevaisuudessa takaisin Japaniin. Kunhan tilanne helpottaa, aiomme aktivoitua keikkailemaan Suomessakin.

Julkaistu Infernossa 9/2021.

Lisää luettavaa