Sentenced palasi yhdeksi illaksi yhteen – tavallaan

Vuonna 2005 kuopattu Sentenced palasi yhteen muutamaksi tunniksi – mutta eivät toki suunsoittoa kummempaa musisointia suorittaneet. Ville Laihiala, Sami Kukkohovi, Vesa Ranta ja Sami Lopakka istuivat saman pöydän ääressä Oulun Levykauppa Äxässä.

Nelikko oli paikalla viidennen miehen, Infernon päätoimittajan Matti Riekin takia – ainakin tavallaan. Riekki kun kirjoitti Sentencedin tarinan kirjaksi nimeltä Täältä pohjoiseen: Sentencedin tarina.

Kirja ilmestyy maanlaajuisesti tammikuussa, mutta Äxän valikoimista sitä saa jo nyt. Näitä kirjoja viisikko oli nimillään varustelemassa.

Sami Lopakka, milloin viimeksi Sentenced-sakki on ollut koossa ja miltä tuntui istuskella tuon pöydän äärellä?

”Ne olivat yhteisen kaverin hautajaiset jokunen vuosi sitten, kun on porukalla viimeksi samassa pöydässä ollaan istuttu kaikki kerralla. Yksittäin ollaan edelleen tekemisissä kaikkien kanssa, mutta tosi harvoin koko porukalla. Meillä ei siis ole mitään anniversary-makkaranpaistoja.”

Äxän nimmarisessioissa oli kaksi ja puoli tuntia kestänyt jatkuva jono. Yllättikö suksee?

”Yllätti se. Ajateltiin, että kyllä siinä varmaan muutama tuttu käy, mutta siellähän oli tupa aivan täynnä. Ensin se ahdisti, tietenkin. Tarjoilu kuitenkin pelasi sen verran hyvin, että ne tuntemukset kaikkosivat melko piankin. Ihan mielellään niitä kirjoja sotki heille, jotka oli paikan päälle vaivautuneet.”

No onko se kirja hyvä?

”Riekki on tehnyt kirjan kanssa hienoa jälkeä. Se sai koko porukan avautumaan ja opuksesta tuli sitä myöten hyvinkin bändin näköinen. Vaikeammistakin asioista puhutaan suoraan. Hyvältä tuntuu, että bändin tarina saatiin tällaisena kansien väliin.”

Seuraavan kerran tällainen ryhmä on tavattavissa 10. tammikuuta Helsingin The Circuksessa, Dance on the Graves -nimisessä tapahtumassa, jossa Sentenced-jäseniä haastatellaan ja lavalla nähdään kotimaisista muusikoista koostuva Sentenced-tribuuttishow.

sentenced-ax