”Siellä tapahtui selittämättömiä asioita” – Foo Fightersin solisti kertoo kummittelusta albumin nauhoituksissa

Foo Fighters julkaisee 10. studioalbuminsa tänä vuonna.

23.03.2020

Foo Fightersin äskettäin viimeistelemän 10. studioalbumin nopeasti sujuneista nauhoitussessioista näyttää olevan kiittäminen aaveita, ainakin mikäli on uskominen yhtyeen laulaja Dave Grohlia.

Bändi nauhoitti uuden albuminsa noin 80 vuotta vanhassa talossa Kalifornian Encinossa.

Grohlin kertoman mukaan nauhoitukset eivät kuitenkaan sujuneet häiriöittä. Niiden aikana tapahtui hänen mukaansa selittämättömiä asioita aina epävireeseen menneistä kitaroista miksauspöydän asetusten vaihtumiseen itsestään.

Myös oudompia juttuja tapahtui:

”Oli joitain raitoja joita oli ilmestynyt sinne mutta joita me emme olleet sinne laittaneet. Kuin outoja open mic -ääniä. Kukaan ei soittanut instrumenttia tai mitään sellaista, vain avoinna ollut mikki nauhoitushuoneessa”, Grohl kertoo.

Kaikkiaan Grohl kertoi heidän nähneen talossa asioita, joita he ”eivät voineet selittää”.

”Sitten saimme selville talon historian, minun piti allekirjoittaa vit**  salassapitosopimus talon omistajan kanssa, koska hän yrittää myydä paikan. Joten, en voi paljastaa mitä siellä menneisyydessä tapahtui, mutta nämä useat tapaukset lyhyen aikaperiodin sisällä saivat meidät saattamaan albumin loppuun niin nopeasti kuin pystyimme.”

Niin tai näin, se tarkoittaa ainakin sitä, että saamme kuulla nopeammin uutta Foo Fightersia. Yhtye julkaisee 10. studioalbuminsa tänä vuonna, mutta albumin tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Yhtyeen viimeisin albumi on vuonna 2017 julkaistu Concrete and Gold.

Lisää luettavaa