Skein haastaa itsensä ja kuulijat kunnianhimoisella ep-levyllään – ensimmäinen singlenäyte julki

Distances-ep:n kappaleet julkaistaan yksi kerrallaan viikon välein.

03.07.2020

Kotimainen metalliorkesteri Skein julkaisee 30. heinäkuuta uuden kunnianhimoisen Distances-ep:n, jolla se pyrkii haastamaan itsensä lisäksi myös kuulijansa. Viiteen raitaan jaettu kokonaisuus on työstetty yhteistyössä tuottaja Tuomas Kokon (Ghost Brigade, Swallow the Sun, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus) kanssa ja sen osaset julkaistaan yksi kerrallaan viikon välein kappaletta tukevan musiikkivideon saattelemana. Ensimmäinen näistä, The Distance Between Light and Dark on ilmestynyt tänään.

”Pitkät kaaret ja rytmisesti mielenkiintoiset sovitukset ovat aina olleet lähellä Skeinin kollektiivista sydäntä ja pääosin erillisistä biiseistä koostuvan Deadweight-täyspitkän jälkeen tuntui, että haluaisimme haastaa itseämme seuraavaksi vähän eri kulmalta. Lyyrisesti yhteneväiset julkaisut ovat olleet jo aiemmin luonteva osa meitä, mutta tällä kertaa myös musiikillinen teema on keskiössä ja sävellystyötä tehtiin paikoin liki dogmaattisesti tahtilajien johdattelemana”, kertoo basisti Juha Höyssä.

Jokainen raita käsittelee etääntymisen ja vieraantumisen kokemuksia eri näkökulmasta. Uskonnon, sukupolvien välisten erojen, polarisoituvan poliittisen ilmapiirin sekä kahden ihmisen välisen yhteyden konteksteissa liikkuvat tekstit ovat henkilökohtaisuudessaan myös yleisemmin nykyajan heijastumia.

”Musiikillisesti liikutaan tuttuun tapaan laajalla rintamalla ja haluttiin myös että kullakin teoksen osalla olisi selkeästi oma roolinsa. Mukana on ne meidän post-rokimman tai -metallimman päädyn sävyt, sekä myös Skeinille ominaista alt- ja proge-metallin suuntaan kallistuvaa ilmaisua. Olen itse kuulevinani yhdellä raidalla pientä flirttiä jopa vähän doomahtavan stonerin suuntaan, joten paikoitellen liikutaan myös meille vähän uusilla alueilla.”

Yhtyeen keikkakalenteri näyttää loppuvuoden osalta puolestaan seuraavalta:

28.8. – Jack The Rooster, Tampere + Medeia, I Revolt
10.10. – Bar15, Seinäjoki
5.11. – On the Rocks, Helsinki + SIBIIR (NOR)
6.11. – Jack the Rooster, Tampere + SIBIIR (NOR)

Lisää luettavaa