Sons of Aeonilta jykevä debyyttilevy tammikuussa

23.11.2012

Muun muassa Ghost Brigadesta, Code for Silencesta ja Swallow the Sunista tutuista musikanteista koostuva Sons of Aeon julkaisee 18.1. ensimmäisen levynsä. Tyylisuuntana on death metal, ja nimenomaan alkuperäinen death metal vahvasti 1990-luvun suurten nimien hengessä. Vaikutteina ovat toimineet muun muassa Entombed, At the Gates, Edge of Sanity ja Napalm Death.

– On oikeastaan aika outoa, etten ole koskaan aiemmin soittanut Sons of Aeonin kaltaisessa yhtyeessä. Stoner rockin parissa Sunridessä kului 10 vuotta ja sen jälkeen perustimme Ghost Brigaden seitsemän vuotta sitten. Ajatus death metal -bändistä on kytenyt takaraivossa koko tämän ajan. Kului kuitenkin vielä kolme vuotta, ennen kuin pystyimme soittamaan ja säveltämään tällaista musiikkia, ja periaatteessa jouduin opettelemaan soittamaan kitaraa kokonaan uudella tavalla. Monta kertaa teki mieli lyödä hanskat tiskiin, mutta onneksi en niin tehnyt, kitaristi Wille Naukkarinen kertoo.

Levynjulkkarikeikat keikkaillaan niin ikään levynjulkaisuun valmistautuvan Hanging Gardenin kanssa Helsingissä Club PRKL:ssä 8.2. ja Jyväskylässä Mustassa Kynnyksessä 9.2. Lisäksi Sons of Aeon on keikalla Helsingin Semifinalissa 8.3.

Kokoonpano:

Tapio Vartiainen – kitara
Wille Naukkarinen – kitara
Pasi Pasanen – rummut
Tony Kaikkonen – laulu
Tommi Kiviniemi – basso

Biisilista ja kansi:

1. Faceless
2. Cold Waves
3. Burden
4. Enemy of the Souls
5. The Centre
6. Havoc & Catharsis
7. Weakness
8. Seeds of Destruction
9. Wolf Eyes
10. Black Sheep Process

Lisää luettavaa