Soolouralle lähtenyt entinen Kvelertak-laulaja julkaisi ensimmäisen singlensä – luvassa mustaa metallia ja viikinkitaisteluja

Hjelvikin musiikissa ilmenee tekijänsä skandinaavinen perimä.

18.09.2020

Norjalaisen Kvelertakin keulilta kaksi vuotta sitten eronnut Erlend Hjelvik ilmoitti hiljattain perustaneensa mielikuvituksekkaasti nimetyn Hjelvik-yhtyeen, jonka ensimmäinen levy Welcome to Hel (ei siis Welcome to Hell, kuten aluksi ilmoitettiin) on ulkona 20. marraskuuta.

Albumin ensimmäinen single on nimeltään North Tsar. Kappaleesta on saatu aikaiseksi myös aiheeseen sopiva musiikkivideo, jonka kuvaamista Hjelvik piti hienona kokemuksena:

”Sinä päivänä, kun koronarajoitukset hellittivät, otin ensimmäisen lennon Puolaan ja kuvasimme videon yhden päivän aikana Jomsborg-nimisessä viikinkikylässä”, solisti muistelee.

”Grupa13:n tiimi teki loistavaa työtä, mukaanlukien hyvin harjoitelleet viikinkinäyttelijät, ja loistava erikoisefektiporukka loi videolle jopa sudet ja suuren korpin. Ne olivat intensiiviset ja tehokkaat kuvaussessiot. Tuntui hullulta seistä keskellä viikinkitaistelua biisiäni esittäen, koska kylä oli auki turisteille, jotka ilmestyivät kesken kaiken töllistelemään ja ottamaan selfieitä… mikä teki kokemuksesta vielä oudomman!”

1. Father War
2. Thor’s Hammer
3. Helgrinda
4. The Power Ballad of Freyr
5. Glory of Hel
6. 12th Spell
7. Ironwood
8. Kveldulv
9. North Tsar
10. Necromance

Lisää luettavaa