Spin-lehti nimesi 12 kaikkien aikojen huonointa heavy metal -levyä – listalla muun muassa Iron Maidenia, Megadethia ja Ghostia

Kaikkein kehnoimmaksi nostetaan Iced Earthin tuotos vuodelta 2004.

15.09.2022

Musiikkilehdissä ja muissa alan medioissa näkee useimmiten erilaisia ”kaikkien aikojen parhaat” -listauksia, mutta pitkän linjan musiikkilehti Spin julkaisi hiljattain puolestaan listan, johon on koottu (ainakin toimituksen mielestä) 12 kaikkien aikojen huonointa heavy metal -pitkäsoittoa.

”Mikä todella tekee metallilevystä kamalan? Ei vain riffien puute, kamala tuotanto tai hutaistut laulusuoritukset. Suurinta osaa näistä levyistä vaivaa kompromissien yliannostus, tarkoitti se sitten epätoivoista trendien perässä juoksemista tai sitä, ettei yhtye ole vanhentunut arvokkaasti; toisilla taas visio on selkeämpi mutta liian hapokas saadakseen aiheutettua minkäänlaista ylpeyden tunnetta”, toimitus perustelee valintojaan.

Toimitus kertoo myös jättäneensä laskuista pois ne kaikkein ilmeisimmät valinnat, joita pidetään yleensä suurimpina inhokkeina.

”[Metallican] St. Anger ja Lulu eivät mahdu mukaan: kun olet kuunnellut tarpeeksi paskoja black metal -demoja, Larsin (Ulrich) roskatynnyri-soundit kuulostavat suorastaan taivaallisilta ja jälkimmäinen on puolestaan isompi loikka kuin mitä yksikään aikalaisistaan on tehnyt pariin vuosikymmeneen. Tom G. Warrior kiroaa varmasti Cold Lakea vielä kuolinvuoteellaankin, mutta se on silti ytimeltään Celtic Frost -levy. Illud Divinum Insanus on helposti Morbid Angelin huonoin levy kiitos elektronisten hapuilujen, mutta todellisuudessa sillä on vain pari todella kammottavaa kappaletta ja loput on oppikirjamaista Florida-kuoloa”, artikkelissa kerrotaan esimerkkeinä.

Mikä Spin-lehden mukaan sitten on kaikkien aikojen kamalin heavy metal -levy? Iced Earthin The Glorious Burden vuodelta 2004.

”(Kitaristi) Jon Schaffer teki itsestään uudestisyntyneen patriootin ja päätti tehdä siitä kaikkien ongelman The Glorious Burdenilla, joka on monumentti amerikkalaiselle hevonpaskalle sekä varoittava tarina siitä, miten päämäärätön kapinointi, joka on metallissa yleistä, voi mennä kammottavalla tavalla vikaan”, Spinissä perustellaan.

Declaration Day ja Valley Forge olisivat killereitä biisejä, jos niiden tarkoitus ei olisi saada metallipäitä nostamaan pirunsarvia ylös amerikkalaisen hegemonian nimeen. Komeaa sotakuvastoa voidaan käyttää sodanvastaisena julistuksensa (katso: Bolt Thrower), mutta Iced Earthia se ei kiinnosta pätkääkään. Tämä on levy saappaannuolijoilta saappaannuolijoille.”

Katso koko lista alta. Tarkemmat perustelut valinnoille löydät Spinin artikkelista.

1. Iced Earth – The Glorious Burden, (2004)
2. Megadeth – Risk (1999) 
3. A Perfect Circle – eMOTIVe  (2004)
4. Six Feet Under – Graveyard Classics  (2000)
5. Anthrax – We’ve Come For You All  (2003)
6. Nachtmystium – Assassins: Black Meddle Pt. I  (2008)
7. Iron Maiden – Virtual XI  (1998)
8. Cro-Mags – Near-Death Experience  (1993)
9. Machine Head – Supercharger (2001)
10. Ghost – Infestissumam (2013)
11. Venom – Metal Black (2006)
12. Bathory – Octagon (1995)

Lisää luettavaa