Spontaaneja ja intuitiivisia ratkaisuja black metalin puitteissa – kuuntele ennakkoon uusi Hail Conjurer -albumi

Rosoista ja kokeellista - tätä on Hail Conjurer.

Suomalaisen black metal -kentän omaleimaisimpiin ja tuotteliampiin nimiin luettava Hail Conjurer julkaisee viidennen kokopitkänsä Sinisterin 21. joulukuuta.

Albumin cd- ja lp-versiot tulevat ulos Bestial Burstin kautta ja c-kasettia on puolestaan luvassa kanadalaisen Tour de Garden toimesta.

Sinister on eräänlainen sisarteos viime kesänä julkaistulle Hail & Firelle, bändin takaa löytyvä Harri Kuokkanen määrittää.

– Molemmat albumit valmistuivat kesällä 2020, noin kuukauden aikana. Levyt ovat kuitenkin monessa mielessä toistensa peilikuvia. Hail & Firessa raakuus ilmenee paljautena, kun taas Sinisterin tuotanto ammentaa säröytyneestä sykkeestä, joka valkeni tehdessäni rumpusoundillisia kokeiluja vanhalla opetuskäytöstä poistetulla monokasettimankalla.

Hail & Fire on tähänastista Hail Conjurer -albumeista sekä rakenteeltaan että sävellyksiltään etukäteen mietityin, siinä missä Sinister muotoutui varhaisempien levyjen tapaan spontaanien ja intuitiivisten ratkaisujen varassa.

Sinisterissä on sekä musiikillisesti että filosofisesti eniten yhtäläisyyksiä kakkosalbumi Erotic Helliin (2019), Kuokkanen päättää.

YouTube video

Lisää luettavaa