Stam1na myynyt kultaa ja platinaa, vain kaksi keikkaa Suomessa tänä syksynä

17.09.2012

Kuva: Teemu Leinonen

Stam1na on bändi, joka onnistuu näinä levymyynnin pula-aikoina myymään jalometallisiin kiekkoihin yltäviä lukemia. Yhtyeen ensimmäinen levy vuodelta 2005 on myynyt kultalevyyn oikeuttavan määrän (15 000 kpl) ja vuoden 2010 magnum opus Viimeinen Atlantis peräti platinaa (20 000 kpl). Inferno onnittelee!

– Voi vittiläine… Rieska on maittanut Suomelle. Uskomatonta. Muistelen virneellä ensilevyn kylvökaudesta yksityiskohtaa: levy-yhtiön toive oli puolitoistatuhatta myytyä kopiota. Aika pitkälle on siemen lingahtanut pellolla noista ajoista. Atlantis-albumin kohdalla puhutaan jo tehotuotantokertoimista, mutta luomusertifikaatin kera, Antti ”Hyrde” Hyyrynen veistelee.

Alkuvuonna uuden Nocebo-levyn – sekin jo kultakannassa – julkaisseita lemiläisiä on mahdollista nähdä kotimaan kamaralla enää kaksi kertaa tänä syksynä. Bändi nähdään yhdessä Lapkon kanssa Pakaroiden ja Mursuviiksien Molemmat Posket -minikiertueella Helsingissä The Circuksessa perjantaina 19. lokakuuta ja seuraavana iltana Tampereen Pakkahuoneella osana Lost in Music -festivaaleja.

Lisää luettavaa